Trnavský kraj: 78 dopravných nehôd za február

  • Spravodajstvo
  • 25. marca 2015, 10:13
  • Autor:KR PZ

Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala v mesiaci február 78 dopravných nehôd, pričom ich počet sa oproti minuloročnému februáru nezmenil. Najviac nehôd bolo zaznamenaných v okrese Trnava (23), v okrese Senica ich bolo 15, po 13 nehôd bolo zaevidovaných v okresoch Dunajská Streda a Galanta, po päť nehôd v okresoch Hlohovec a Piešťany a štyri v okrese Skalica.

Pri nehodách zomreli štyria ľudia, čo je o dvoch viac ako vlani. Dve osoby zahynuli v okrese Dunajská Streda, jedna v okrese Hlohovec a jedna v Skalici. Päť ľudí sa ťažko zranilo, ľahké zranenia utrpelo 27 osôb.
Požitie alkoholu pri nehodách polícia zistila v šiestich prípadoch, je to o 12 menej ako vlani. Takmer všetky zavinili vodiči motorových vozidiel. Dve spôsobili cyklisti, chodci v tomto mesiaci nezavinili žiadnu nehodu. Hlavnou príčinou nehodovosti na cestách v Trnavskom kraji bolo porušenie povinnosti vodiča, nasleduje nedovolená rýchlosť jazdy a nesprávny spôsob jazdy. Najčastejším miestom bola obec. Najbezpečnejšími cestami s dvomi nehodami bola diaľnica D1 a tiež rýchlostná cesta R1. Najviac nehôd sa stalo cez deň od 08.00 do 20.00 h a kritickým dňom bol pondelok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard