V Piešťanskom týždni 13/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 23. marca 2015, 13:50
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Kauza manipulácie s údajmi: Primátor otázky poslancov nevysvetlil

Členmi bezpečnostnej komisie sú interní zamestnanci, nechal sa počuť primátor Piešťan Miloš Tamajka. Keď z pléna opakovane zaznela otázka, či viceprimátor, ktorý nie je pracovníkom mesta, môže byť členom takejto komisie, po niekoľkých vyhýbavých odpovediach prevzal iniciatívu sám zástupca primátora Michal Hynek a vyhlásil: „V súlade s internými normami a zákonom, môžem byť členom.“ Ani o takéto momenty nebola núdza na rokovaní piešťanského mestského zastupiteľstva vo štvrtok 19. marca.

Služby mesta bude riadiť Prievidžan, ale rodák z Piešťan

Piešťanské služby mesta majú konečne svojho riaditeľa. Na mestskom zastupiteľstve, ktoré sa konalo vo štvrtok 19. marca zvolili poslanci takmer jednohlasne nového riaditeľa Miroslava Procházku. Rodák z Piešťan žijúci v Prievidzi  vystrieda dosluhujúcu poverenú riaditeľku Annu Klimekovú, ktorá od začiatku svojho trojmesačného pôsobenia v tejto funkcii signalizovala záujem odísť do dôchodku.

Suma za rekonštrukciu lávky sa poslancom nepáči

Poslanci nechcú, aby kompletnú rekonštrukciu lávky pre peších popri Krajinskom moste v Piešťanoch v najväčšej miere znášalo mesto. Suma na jej opravu sa po januárovom zastupiteľstve vyšplhala z pôvodne plánovaných 150 tisíc eur až na štvrť milióna. Na minulotýždňovom zastupiteľstve však prijali nové uznesenie.

Hasiči likvidovali požiar trávy na Lide

V uplynulom týždni vyrážali piešťanskí hasiči k štyrom zásahom. Likvidovali požiar trávy na piešťanskom Lide a zasahovali pri troch dopravných nehodách v Trebaticiach, vo Vrbovom a v Piešťanoch.

Piešťanci utopili dve Moreny

Prvú Morenu – slamenú bábku zapaľoval na mostíku za nákupným strediskom Billa učiteľ Základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch, Martin Jankech. Niesli ju so spevom na perách vyparádení školáci s  Boženou Kučerovou a Monikou Manasovou – vychovávateľkami, ktoré program plný hier pripravili spolu s kolegyňami Martinou Gloszovou a Zlaticou Máčekovou. Druhý symbol odchádzajúcej zimy hodili do vodnej nádrže členovia folklórneho súboru Žito po tom, čo ich sprievod dorazil z mesta k reštaurácii Dino, kde sa okrem rozlúčky so zimou udialo aj privítanie leta.

Zatmenie slnka pozorovali študenti, kuchári, opravári aj lekári

Medzinárodný deň šťastia a čiastočné zatmenie slnka sa udiali počas jarnej rovnodennosti. V piatok 2O. marca takmer po celých Piešťanoch i v regióne vychádzali ľudia do ulíc s tmavými sklíčkom či kúskami röntgenového snímku, aby cezeň pozorovali postupné ubúdanie slnečného disku. Okolo jedenástej dopoludnia už vyzerala žiariaca guľa za čiernym sklom ako vanilkový rožok.


Vedenie ŠHK 37 diskutovalo s fanúšikmi bez mantinelov

Nakoľko hokejistom ŠHK 37 Piešťany sa prednedávnom skončila extraligová sezóna, rozhodlo sa vedenie klubu pozvať fanúšikov na posezónne stretnutie. V piatok 13. marca tak s predstaviteľmi klubu diskutovala necelá tridsiatka fanúšikov na rôzne zaujímavé témy takmer dve a pol hodiny. O čom všetkom sa v priateľskej atmosfére diskutovalo si môžete prečítať v Piešťanskom týždni.  

Trebatice zdolali Krakovany, Borovce a Pečeňady stíhajú prvé Madunice

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším jarným kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy. V regionálnom derby vyhrali Trebatice v Krakovanoch 4:0, Drahovčania dostali výprask v Siladiciach 1:7 a nakoľko v oblastnej súťaži vedce Madunice zaváhali, Borovce a Pečeňady už na ne strácajú len tri body. Hviezdou kola sme zvolili Ratnovčana Petríka, ktorý prispel k víťazstvu nad Dubovanmi hetrikom.

Čajky v semifinále stále vedú, no prvý mečbal nevyužili

Basketbalistiky Piešťanských Čajok odohrali v uplynulom týždni dva zápasy semifinálovej série proti MBK Ružomberok. Najskôr v stredu dokázali Čajky poraziť Ružomberčanky na ich palubovke 58:58, no v sobotnom domácom stretnutí nedokázali využiť svoj prvý mečbal a prehrali až po predĺžení 74:78. Štvrtý zápas série sa odohrá v stredu v Ružomberku.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín