Vodnopólisti na úvod prehrali s Topoľčanmi

  • Vodné pólo / Šport
  • 18. marca 2015, 09:22
  • Autor:R. Chlpek

Vodní pólisti KVP Kúpele Piešťany sú v novom súťažnom ročníku účastníkmi extraligy, skupina „B“, do ktorej sa prihlásili spoločne s družstvami PVK Vrútky a KVP Komárno. Z extraligy, skupina „A“, sa k nim pridali posledné dva tímy, a to Pirana SC Topoľčany a KPŠ Nereus Žilina.

Hráči KVP nastúpili 7. marca v prvom kole proti Topoľčancom a favoritovi podľahli 8:13. Domácim mužstvom boli Piešťanci, avšak z dôvodu pretrvávajúcich problémov s vyhovujúcim bazénom v kúpeľnom meste sa stretnutie odohralo v Topoľčanoch.
Piešťanci favorita zaskočili a prvé dve štvrtiny zápasu boli veľmi vyrovnané. V siedmej minúte prvej štvrtiny vyhrávali hráči Kúpeľov po góloch Ferančíka a Pietra 2:0. Vyrovnaný výsledok bol až do
polovice druhej štvrtiny, keď bol stav nerozhodný 4:4. Od tohto momentu sa však začali viac presadzovať hráči Topoľčian, keďže Piešťanci mali na striedanie len jedného hráča v poli. Po troch štvrtinách bol stav 10:5 pre Topoľčany a záverečná štvrtina sa skončila nerozhodne 3:3. Celkovo teda Topoľčany zvíťazili 13:8.
Hráči Kúpeľov nastúpili na zápas len s ôsmimi hráčmi, z toho šiesti pólisti sú vekom ešte kadeti. Napriek tomu predviedli bojovný výkon a počas prvej polovice stretnutia boli Topoľčanom vyrovnaným súperom a ukázali, že v kompletnej zostave budú schopní podať ešte lepšie výkony.
Góly KVP: Ferančík a J. Berlanský po 2, Kuna, Filo, Pieter, N. Kozmér
Zostava KVP: Klampár – Kuna, Filo, J. Berlanský, Ferančík, Pieter, N. Kozmér, R. Kozmér

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 17. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín