Nevidiaceho majstra sveta Lackoviča povzbudzoval aj Chára

  • Šport / Ostatné športy
  • 18. marca 2015, 09:07
  • Autor:T. Horký

V americkom Bostone sa 1. marca uskutočnili 34. Majstrovstvá sveta v halovom veslovaní, na ktorých Slovensko reprezentoval aj člen VK Sĺňava Piešťany Milan Lackovič. Ten v kategórii zrakovo postihnutých na 1000 metrov obhájil titul svetového šampióna.

Od zverenca trénera Pavla Kuhajdu sa po minuloročnom víťazstve a po vynikajúcom výsledku na nedávnych majstrovstvách Európy neočakávalo nič iné ako víťazstvo. To sa mu nakoniec aj podarilo a s časom 3:05,2 min sa stal druhýkrát v rade majstrom sveta.
My sme požiadali Lackovičovho trénera P. Kuhajdu, aby zhodnotil vystúpenie svojho zverenca: „Samozrejme, sme spokojní, nakoľko sa nám opäť podarilo vybojovať zlatú medailu. Čas síce nedosiahol podľa našich predstáv, no aj to stačilo na víťazstvo, takže vládne spokojnosť.“
Majstrovstvá sveta, navyše v americkom Bostone. To už samo o sebe znie, že celé zázemie a organizácia boli na vysokej úrovni. Či to bolo naozaj tak, nám prezradil tréner dnes už dvojnásobného majstra sveta P. Kuhajda: „Organizácia bola na vysokej úrovni. Bývali sme v peknom hoteli v centre mesta. Samotné majstrovstvá sa odohrávali na štadióne jednej z bostonských univerzít, bolo k dispozícii množstvo trenažérov na rozjazdenie a takisto aj na samotné jazdy.“

Milan Lackovič

Takmer každý športový nadšenec vie, že Slovensko už dlhší čas v Bostone reprezentuje hokejista Zdeno Chára, kapitán tímu NHL Boston Bruins. A práve tento velikán zavítal do hľadiska štadióna, aby M. Lackoviča podporil pri jeho ceste za obhajobou titulu. „Prvotná myšlienka nám napadla asi pred rokom. Cez kamaráta, ktorý sa pozná so Zdenovým kamarátom, sme sa skontaktovali, a keď sa majstrovstvá blížili, začala byť komunikácia intenzívnejšia. Večer pred pretekmi sme pozerali zápas Bostonu, kde hral aj Zdeno. O pár hodín som už mal telefonát od samotného Zdena, s ktorým sme sa dohodli, kedy a kde nás príde podporiť,“ uviedol tréner.
Slovo dalo slovo a samotný víťaz Stanley Cupu a najlepší obranca NHL z roku 2009 prišiel do hľadiska a M. Lackoviča povzbudzoval. „Zdeno prišiel do arény už pred pretekmi, no vtedy nebol čas na stretnutie. To sa podarilo až po pretekoch. Bol to neuveriteľný zážitok a zo stretnutia s ním si odnášame obrovský zážitok. Je to veľmi sympatický a pohodový človek,“ dodal P. Kuhajda.
Aj tento úspech a zážitok M. Lackoviča by mohol byť motiváciou pre ďalších nádejných veslárov. Klub VK Sĺňava Piešťany pozýva všetkých záujemcov z radov hendikepovaných i zdravých, detí i dospelých, ktorí by sa chceli venovať tomuto krásnemu, i keď náročnému športu. Viac info na www.veslovanie-piestany.sk.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 17. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava