Na vernisáži KRUH-u vo Vrbovom chýbal sváčko Ragan

  • Spravodajstvo / Región
  • 18. marca 2015, 09:14
  • Autor:Ružena Lukačovičová/(red)

V duchu myšlienky Ľudovíta Štúra „Kto žije duchom, v tom žije celý svet a on v celom svete“ sa koná výstava Klubu regionálneho umenia a histórie (KRUH) Chtelnica. Otvorili ju v stredu 11. marca v aule Gymnázia J. B. Magina vo Vrbovom.

Na výstave s názvom Dotyky s umením prezentuje 13 členov KRUH-u svoje umelecké fotografie, olejomaľby, maľby na drevo, kreslený humor, textilnú tvorbu či drevorezbu. Usporiadali ju pri príležitosti uplynutia 200 rokov od narodenia Ľ. Štúra.
KRUH vznikol v Chtelnici v roku 2012, jeho zakladateľmi boli Vladimír Lužinský a Ján Lukačovič. V súčasnosti má 20 aktívnych členov a osem čestných členov. Združuje všetkých ľudí z regiónu, ktorí majú vzťah k umeniu a histórii. Jeho ambíciou je v Chtelnici vytvoriť Malokarpatskú galériu.
Vystavujúcimi sú títo autori: Marián Bašnák ml., Cyril Grebečí, Jana Hanuliaková, Ivana Jankovičová, Michela Kubíková, Ján Lukačovič, Peter Lukačovič, Vladimír Lužinský, Rudolf Pavelský, Emil Piešťanský – Cernický, Matej Slabý, Petra Šimnová a Jozef Vrbovský.
Počas vernisáže zahrala známa Musica Natura a premietli multimediálne prezentácie fotografií od autora C. Grebečího. Vo svojom príhovore predseda klubu V. Lužinský pripomenul, že v týchto priestoroch spolu s J. Lukačovičom vystavovali svoje práce už pred 15 rokmi a toto je ich návrat. Vrátili sa späť, ale teraz spolu so svojimi priateľmi – tvorivými ľuďmi. V závere svojho príhovoru zavtipkoval, že mu na otvorení chýbajú známi Vrbovčania – gróf Móric Beňovský či sváčko Ragan, ktorý vozil do Vrbového kožu na trh, tak ako dnes prišli oni s tou svojou.
Výstava potrvá do 20. apríla.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 17. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava