Rúbať stromy na Námestí SNP Tamajka nepovolil

  • Spravodajstvo
  • 17. marca 2015, 15:03
  • Autor:pror

K ďalším výrubom z dôvodu rekonštrukcie parčíka malo dôjsť i na Námestí SNP v Piešťanoch. V mestskom rozpočte na tento účel figuruje suma stopäťtisíc eur. Napriek tomu ani tu sa z hľadiska skladby zelene najbližšie obdobie zrejme nič meniť nebude. Celoplošný zákaz výrubu platí aj v tomto priestore, a keďže z vegetačných dôvodov obdobie výrubov na konci marca končí, tento rok sa na námestí pred radnicou zrejme nič meniť nebude.

Na túto rekonštrukciu radnica pre rok 2015 vyčlenila v rozpočte 105-tisíc eur. Autormi projektu sú Ľubomír Bečka a Pavol Škodný. Ako má prebiehať, nám zaslal informácie P. Škodný: „Z dôvodu rekonštrukcie stromoradia, požadovanej od investora, bude odstránených osem kusov čerešní pílkatých a jeden kus čerešne vtáčej z chodníka okolo pamätníka. Z plochy za pamätníkom bude odstránená jedna okrasná jabloň, dva metre štvorcové ibišteku sýrskeho a sedem metrov dulovca japonského.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 17. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava