L. Gudas po play-off: Mužstvo musím pochváliť za to, ako bojovalo

  • Hokej / Šport
  • 17. marca 2015, 12:20
  • Autor:T. Horký

Piešťanskí hokejisti vo štvrťfinále play-off proti Košiciam síce neuspeli, no zanechali za sebou veľmi dobrý dojem a určite sa nemajú za čo hanbiť. Havrani sa pod vedením Lea Gudasa, ktorý prevzal mužstvo v decembri minulého roka po Romanovi Sýkorovi, zmobilizovali a sezónu, ktorá bola ako na hojdačke, zakončili so vztýčenými hlavami. My sme sa tesne po skončení sezóny s L. Gudasom pozhovárali a český kouč nám prezradil svoje dojmy z pôsobenia v piešťanskom tíme i o tom, aké má plány dobudúcna.

► Ako by ste zhodnotili účinkovanie havranov proti Košiciam?
Myslím si, že sme Košice dosť potrápili a nakoniec boli šťastní, že cez nás prešli. Mne sa zápasy v play-off veľmi páčili a musím pochváliť mužstvo za to, aký bojovný výkon podalo.

► Prvé štyri zápasy hrali havrani ozaj výborne a stav 2:2 by zrejme predpokladal málokto. Čo ste spravili s mužstvom, že hralo taký výborný hokej a boli Košiciam viac než vyrovnaným súperom?
Som rád, že to, čo sme im s kolegom vštepovali počas základnej časti, sa začalo prejavovať aj v play-off. Chlapci si začali veriť a pochopili, že úspech dosiahneme jedine tímovým duchom. Zistili, že aj s Košicami sa dá hrať a snažili sa to maximálne využiť.

► Piaty a šiesty zápas série sa však Piešťanom nevydaril. Najskôr schytali v Košiciach debakel 0:7 a potom doma prehrali 0:3. Čo sa stalo, že sa nedokázali strelecky presadiť?
V Košiciach sme mali veľa vylúčených a potom sa nám ťažko dostávalo do šancí. V poslednom zápase sme, naopak, aj šance mali, trafili sme tyčku, no bolo to v podstate o tom, kto dá prvý gól. Bohužiaľ, my sme to neboli a inkasovali sme aj ďalšie, a tak sme nemali nárok vyhrať.

► Po druhom štvrťfinálovom zápase sa rozprúdila menšia aféra medzi vami a rozhodcom Korbom, keď ste ho nepriamo obvinili, že vulgárne nadával vašim hráčom. On to všetko popieral a žiadal od vás ospravedlnenie. Chceli by ste k tomu niečo povedať s odstupom času?
Vôbec by som to už neriešil. Nebudem sa vyjadrovať k niečomu, čo mi niekto odkazuje cez médiá.

► Ako ste so svojím pôsobením v Piešťanoch spokojní?

Veľmi sa mi tu páčilo a takisto sa mi aj dobre trénovalo. Bol som v Piešťanoch tri mesiace a chlapci to ozaj oddreli. Všetko začalo fungovať až po takých troch-štyroch týždňoch, no zápasy, ktoré sme odohrali, boli ozaj v nasadení. Začalo sa nám dariť v presilovkách, menej gólov sme dostávali v oslabeniach a tak ďalej. Chalani hrali výborne, bola tu veľmi dobrá partia.

To, či sa Leo Gudas objaví na striedačke ŠHK 37 v budúcej sezóne, ešte nie je jasné.

► Mužstvo, ktoré ste prevzali tesne pred Vianocami po R. Sýkorovi, nebolo práve v najlepšom rozpoložení. Čo ste všetko museli zaviesť, aby sa dalo všetko do poriadku?
Základom bola disciplinovanosť a zavedenie systému, aby všetci vedeli, čo majú na ľade hrať. V tom sme to trošku zmenili. Nič viac podstatné sme nerobili.

► Aká bude vaša najbližšia budúcnosť? Viete si predstaviť, že by ste na lavičke Piešťan pôsobili aj v nasledujúcej sezóne?

Ešte je skoro hovoriť. O dva týždne sa mi má narodiť vnučka a idem za synom (Radko Gudas hrá v NHL za Philadelphiu Flyers – pozn. red.) do Ameriky, takže vôbec neviem, čo bude ďalej.

► Vravíte, že sa čo nevidieť stanete dedkom. Už sa na túto „funkciu“ tešíte?
Ešte som to nezažil, takže to pre mňa bude novinka, ale veľmi sa na úlohu dedka teším.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 17. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek