Do prípravného kempu pred MS pozval Vůjtek Miklíka i Godlu

  • Hokej / Šport
  • 17. marca 2015, 15:22
  • Autor:sita

Slovenská hokejová reprezentácia začne prípravu na májové majstrovstvá sveta (MS) vo štvrtok 19. marca v Bratislave. Tréner Vladimír Vůjtek už oznámil prvých 21 mien, ktoré by sa mali zapojiť do prípravy. V úvodnom menoslove sa nachádza aj piešťanský útočník hrajúci za Chabarovsk Michel Miklík aj brankár Denis Godla, ktorý odchytal niekoľko zápasov za ŠHK 37.

„S výnimkou týždňa na východe Slovenska absolvujeme celú prípravu v Bratislave. Väčšina hráčov skončila klubovú sezónu už 24. februára, pauza bola dlhá, preto sme sa rozhodli usporiadať trojdňový minikemp od 19. do 21. marca, aby sa znova rozkorčuľovali a nehrozilo zranenie počas prvého oficiálneho týždňa, ktorý bude zameraný na fyzickú prípravu,“ rozhovoril sa V. Vůjtek.
Počas prípravného obdobia odohrajú Slováci aj zápasy Euro Hockey Challenge. Na začiatku apríla privítajú v Trenčíne a Bratislave Švédov, neskôr sa stretnú dvakrát v Jihlave s Čechmi, v Košiciach a Poprade s Bielorusmi a generálkou na MS budú dva duely v Rige s Lotyšskom. „Postupne, ako budú končiť v kluboch, budeme do tímu pridávať ďalších adeptov na reprezentačný dres. Na samotných majstrovstvách máme iné vyžrebovanie ako v posledných rokoch, najsilnejší súperi nás čakajú až na záver. Bude to pre nás náročný turnaj,“ uviedol reprezentačný tréner.
Vůjtkov asistent Vladimír Országh spoločne s generálnym manažérom reprezentácie Ottom Sýkorom absolvovali v minulých dňoch aj cestu do zámoria. Počas deviatich dní sa osobne rozprávali s Tomášom Kopeckým, Andrejom Meszárošom, Richardom Pánikom, Martinom Marinčinom, Mariánom Hossom, Zdenom Chárom, Tomášom Jurčom i Tomášom Tatarom, telefonicky hovorili s Andrejom Sekerom a Mariánom Gáboríkom. Všetci prisľúbili, že v prípade dobrého zdravotného stavu a ukončenia zámorskej sezóny budú na MS k dispozícii. „Z rozhovorov sme mali pozitívny pocit. Chalani sa pýtali na všetko možné, ako bude vyzerať tím, kto prisľúbil účasť i ďalšie veci. Pre nás je dôležité, že prejavili ochotu prísť na šampionát,“ uviedol po návrate zo zámoria O. Sýkora.
Vedenie mužstva sa v najbližších dňoch chystá rozprávať s Jaroslavom Halákom, ďalšieho hráča New Yorku Islanders Ľubomíra Višňovského neplánuje osloviť. „Potešili ma správy zo zámoria. Čakal som, že budú pozitívne. Chlapci by chceli hrať v Ostrave, chcú sa doma ukázať. Motiváciou navyše je kvalifikácia na zimné olympijské hry,“ uviedol kouč.
Brankárskou jednotkou v prípade dobrého zdravotného stavu by mal
byť na šampionáte Ján Laco, otázkou však je, ako to dopadne s Halákom. Ak nebude jednotkou alebo dvojkou, do mužstva sa pravdepodobne nedostane Ján Lašák. „Sme dohodnutí, nemá význam, aby sme ho brali ako trojku, na tomto poste by mal byť niektorý mladý brankár,“ vysvetľuje V. Vůjtek, ktorého ešte čakajú rozhovory s Michalom Handzušom. Opora Banskobystričanov a bývalý hráč NHL sa zatiaľ definitívne nerozhodol o účasti na šampionáte. „Mišo vie zhodnotiť, na čo má. Uvidíme, v akej bude forme a či sa bude cítiť na to, aby mohol reprezentovať. Chce sa pripraviť aj na ďalšiu kariéru,“ doplnil V. Vůjtek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava