V Piešťanskom týždni 12/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 16. marca 2015, 14:39
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Škandál na radnici!

Osobné údaje Piešťancov sú v ohrození! Podľa našich zistení sa k nim dostala firma, ktorá získala prístup k počítačom nielen radnice, ale aj na server mestskej polície. Vedenie mesta bolo dokonca tak netrpezlivé, že ani nepočkalo na uzavretie kontroverznej zmluvy a k sťahovaniu údajov na externý hard disk z počítačov radnice prišlo už počas víkendu pred dvomi týždňami.

V Ducovom ktosi úmyselne podpálil Renault Espace

Počas uplynulého týždňa piešťanskí hasiči riešili štyri prípady. Hasili trávu v Drahovciach i pri Hornej Strede, v Ducovom  tiež zachraňovali autá po  požiari.


Štvrť milióna eur na rekonštrukciu lávky

Stopäťdesiat tisíc eur, vyčlenených z rozpočtu mesta na blížiacu sa rekonštrukciu oceľovej lávky popri Krajinskom moste v Piešťanoch, nestačí. Poslanci navýšili sumu o 100-tisíc eur.

Pri novom Lidli postavia aj nadchod pre chodcov

Rampa pre peších preklenie Bratislavskú cestu v Piešťanoch a spojí novovybudovanú predajňu obchodného reťazca a sídlisko Juh.

Rúbať stromy na Námestí SNP primátor nepovolil

K ďalším výrubom, z dôvodu rekonštrukcie parku, malo dôjsť i na Námestí SNP. V mestskom rozpočte na tento účel figuruje suma stopäťtisíc eur. Napriek tomu, ani tu sa zrejme nič meniť nebude. Celoplošný zákaz výrubu platí aj v tomto priestore.

Ulica Milana Antala proti ulici Gejzu Vámoša!

Ťahanice snáď s najkratšou ulicou Piešťan, nemajú konca. Na konci februára tohto roku mestská komisia pre kultúru odsúhlasila zmenu názvu ulice a po dvoch týždňoch na svojom mimoriadnom stretnutí zrušila čo pred tým odsúhlasila. Ulica Milana Antala tak zrejme na ulicu Gejzu Vámoša svoj názov nezmení.

Paragliding v Kirgizsku láka aj napriek búrkam a krúpam ako tenisová loptička

Búrky sú pri pohorí Ťan-Šan také intenzívne, že blesky roztínajú oblohu nie na dve, ale tisíc častí. Z neba padajú krúpy veľké ako tenisové loptičky a vietor vás odveje aj s padákom do skalných roklín, odkiaľ niet úniku. Nájdu si vás už len dravce. Na padákovom klzáku by sa v Európe nepustil z veľhôr s búrkou v pätách ani najodvážnejší borec.


Nevidiaci veslár Lackovič obhájil titul majstra sveta, povzbudzoval ho aj Zdeno Chára

V americkom Bostone sa 1. marca uskutočnili 34. Majstrovstvá sveta v halovom veslovaní, na ktorých Slovensko reprezentoval aj člen VK Sĺňava Piešťany  Milan Lackovič. Ten pretekal v kategórii zrakovo postihnutých na 1000 m a podarilo sa mu obhájiť titul majstra sveta. V publiku ho podporoval aj hviezdny hokejista Zdeno Chára.

Leo Gudas po play-off: Mužstvo musím pochváliť za to, ako bojovalo

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany v štvrťfinále play-off proti Košiciam síce neuspeli, no zanechali za sebou veľmi dobrý dojem a určite sa nemajú za čo hanbiť. Havrani sa pod vedením Lea Gudasa, ktorý prevzal mužstvo v decembri minulého roka po Romanovi Sýkorovi zmobilizovali a sezónu, ktorá bola ako na hojdačke zakončili zo vztýčenými hlavami. My sme sa tesne po skončení sezóny s Leom Gudasom pozhovárali a český kouč nám prezradil svoje dojmy s pôsobenia pri piešťanskom tíme i o tom, aké má plány do budúcna.   

Trebatice sa priblížili Malženiciam, Pečeňady si z chuti zastrieľali

Tri regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu druhým jarným kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy. Trebatice vyhrali nad Slovanom Šaštín-Stráže 4:0, keď sa hetrikom prezentovala hviezda kola Halás.  Drahovce potvrdili úlohu favorita a porazili Brestovany 4:0, z chuti si zastrieľali aj Pečeňady, ktoré nasúkali do siete Kľačian šesť gólov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj