Navštívte najväčšie jednosálové kino na Slovensku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. marca 2015, 12:51
  • Autor:DU

Dom umenia Piešťany vás pozýva v utorok 17.3.2015 o 16.30 a 19.00 hod. na premiéru filmového predstavenia Cesta nádeje s novou 2D technológiou.

Oscarový Russell Crowe, hrdina z filmov Noe, Gladiátor, Robin Hood, alebo Čistá duša, sa v novom výpravnom filme vydáva na Cestu nádeje. Čaká ho dobrodružné putovanie naprieč nepokojným Tureckom po prvej svetovej vojne, kde pátra po osude svojich troch synov, ktorí sa nevrátili z bojového poľa. Epický a silný príbeh plný odhodlania je osobným projektom Russella Crowea, ktorý popri tom, že sa zhostil hlavnej úlohy zarputilého otca, snímku Cesta nádeje aj režíroval.
 
Austrálsky farmár Joshua Connor má zvláštny talent pre hľadanie vody pod zemou vo vyprahnutej krajine. Svoj inštinkt bude musieť využiť v životnom dobrodružstve, aby sa v cudzej nepriateľskej krajine dostal na miesto najdesivejšej bitky prvej svetovej vojny a našiel svojich troch synov. Cesta ho z austrálskeho kontinentu vedie do Konštantínopolu (dnešného Istanbulu), na rozmedzí Európy a Ázie, doprostred chaosu rúcajúceho sa impéria Osmanskej ríše. Connor sa musí zorientovať v neznámom prostredí plnom exotiky. S nečakanou pomocou potom začína súkromné vojnové ťaženie, nemenej veľkolepé než to, ktoré tu nedávno skončilo. Ďalšou hviezdou filmu je Olga Kurylenko ( Quantum of Solace, Nevedomí ) ako krásna majiteľka hotela, v ktorom sa Crowe alias Connor ubytoval.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=Eq3_PAJvAHc
Inšpiráciou pre film sa stala jedna veta z listu skutočného plukovníka, ktorý po Prvej svetovej vojne dohliadal na obnovu bojového poľa Gallipoli. Prostá veta ako svedectvo obrovskej bolesti a lásky.  
„Jeden starší chlapík sa sem nejako dostal až z Austrálie a chcel nájsť hroby svojich synov.“  

Natáčanie na ikonických historických miestach v Istanbule alebo na pobreží Stredozemného mora môže pripomínať exotickú dovolenku, opak je však pravdou. Práce pred natáčaním pripomínali prípravu na skutočné vojnové ťaženie: deväťhodinové konkurzy a potom prípravný kurz, v ktorom v rámci tréningu nechýbali ani päťdesiatkilometrové jazdy na bicykli. Vyplatilo sa. Pri natáčaní v Austrálii, Turecku a Laose boli herci a štáb niekedy vystavení teplotám dosahujúcim takmer 50 °C. Behom jediného dňa sa často vystriedala nehybné sparno, strašný víchor, búrka a prívalový dážď. Podmienky boli náročné, Russell Crowe mal však rozhodne veľmi silnú motiváciu vydržať a uspieť: „Neznášam dochádzanie do práce,“ komentuje s nadhľadom fakt, že „za prácou“ jazdí zo svojho austrálskeho domova do Ameriky. „A keď bude mať môj režijný debut úspech, dostanem príležitosť režírovať doma v Austrálii aj ďalšie filmy.“

Réžia: Russell Crowe
Hrajú: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney, Yilmaz Erdogan, Isabel Lucas, Cem Yilmaz, Ryan Corr

Austrália / USA 2014, dobrodružný, historický, romantický, české titulky, 111 min., MP 12

Vstupné:  4,- €



Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany v pondelok – piatok od 14.00 h do 17.00 h a hodinu pred predstavením. Tel: Pokladňa: 033/24 58 001

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel