Piešťanskí florbalisti už budú môcť hrať ligové zápasy doma

  • Šport / Ostatné športy
  • 12. marca 2015, 15:16
  • Autor:T. Horký

Florbalistom FBC Páv Piešťany sa prednedávnom skončila sezóna. V druhej florbalovej lige skončili na šiestom mieste spomedzi desiatich tímov, no na postup do play-off im to nestačilo. My sme sa pozhovárali s prezidentom klubu Matúšom Kromholcom, ktorý zhodnotil uplynulú sezónu, ale aj prezradil novinky, ktoré pomôžu florbal v Piešťanoch ešte viac zatraktívniť.

► Ako hodnotíte práve skončenú sezónu?
Jednoznačne veľmi pozitívne, nakoľko sme tento ročník sprístupnili florbalovú ligu okrem mužov aj pre mladších žiakov, starších žiakov a dorastencov.

► Muži nastupujú v druhej lige, no tento rok sa im nepodarilo postúpiť do play-off. Ako ste spokojní s ich počínaním v súťaži?
Skončili sme na šiestom mieste z desiatich mužstiev, avšak bolo to natesno. Keby sme nezaváhali v jednom zápase, mohli sme byť štvrtí a postúpiť do play-off. V tejto sezóne však mužská kategória dosiahla dvojnásobný počet bodov ako v predchádzajúcom ročníku. Taktiež v individuálnych štatistikách nastal „boom“ a nie je to už len o dvoch hráčoch. Takticky dokážeme hrať kombinačne, napádať, ale aj vyčkávať a hrať pasívnu obranu i preberať hráčov. Zakončovanie pokrivkáva, preto sme už začali s technickými a kondičnými cvičeniami.

► Takže prevládajú u vás pozitívne dojmy, nemýlim sa?
Taktiež sa teším z toho, že náš dorastenec Ondrej Kusenda, primárne hrajúci za mužov, sa dostal do reprezentačného juniorského výberu. V tomto ročníku sme už trénovali v omnoho lepších podmienkach a piati proti piatim. V minulých rokoch sme hrávali „4 na 4“ a na malej ploche.

► Niektorí odchovanci FBC Páv sa dokonca dostali do slovenskej či českej extraligy. Čo hovoríte na túto skutočnosť? Je to taká odmena za prácu, ktorú pre piešťanský florbal robíte?
Počet hráčov neustále stúpa a s ním aj kvalita tréningov. Úspechom je, že naši odchovanci Bugy a Melicher sú v extraligovom Trenčíne. V českej extralige nám zase robí dobré meno Milan Kováč, pričom si pochvaľuje aj našu prípravu a aktívne sa podieľa na tréningovom programe.

► Kedy začínate s prípravou na ďalšiu sezónu? Máte v pláne zaviesť nejaké novinky, ktoré tento šport ešte viac zatraktívnia?
Prípravu sme začali už 18. februára. Máme nového generálneho sponzora na tri ročníky a niekoľkých partnerov na novú sezónu. Zároveň zvažujeme prestup niektorých našich odchovancov späť do Piešťan.

► Vravíte, že máte nového generálneho sponzora. Čo jeho príchod prinesie klubu?
Veľmi si vážime dôveru v náš klub a zároveň to berieme ako záväzok na ešte ráznejšie napredovanie florbalu v meste. Príchod sponzora prinesie, že ligové zápasy detí, mládeže a mužov sa môžu hrať v Piešťanoch, florbalové mantinely, ktoré sme si vďaka nemu mohli zaobstarať, budú môcť školy využívať počas školských florbalových súťaží. Takisto budeme môcť zorganizovať neligové exhibičné zápasy mužov so zaujímavými súpermi aj zo zahraničia, florbalové turnaje amatérov a profesionálov, mestskú florbalovú ligu, športové akcie usporiadané CVČ Ahoj a mnohé ďalšie podujatia, kde ich bude potrebné využiť. Takisto budeme mantinely požičiavať školám a CVČ.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek