Vo fitnescentre cvičili pacienti s roztrúsenou sklerózou

  • Spravodajstvo
  • 11. marca 2015, 12:05
  • Autor:vd

Pacienti s roztrúsenou sklerózou, ich rodinní príslušníci a priatelia z celého Slovenska sa stretli v Piešťanoch na cvičebnom maratóne. Podujatie sa uskutočnilo v sobotu 7. marca vo Fitness SiTy.

Na športových náradiach cvičilo sedemdesiat ľudí vo veku od 15 do 65 rokov. „Náš Slovenský zväz sclerosis multiplex (SZSM) prijal pozvanie od Nadačného fondu Impulz, ktorý pomáha pacientom s týmto ochorením v Českej republike, a zapojil svojich členov do akcie, ktorú recipročne odštartovali v Průhoniciach pri Prahe,“ povedala nám prezidentka SZSM Jarmila Fajnorová z Nižného Hrušova.
Slováci boli s vyzývateľmi spojení telemostom. Vďaka pripojeniu tak mohli zástupcovia jednotlivých slovenských klubov pozdraviť svojich kolegov z Prahy. Piešťancom sa v úvode prihovoril lekár Branislav Brežný. Pripomenul, že cvičenie zlepšuje ľuďom s diagnózou sclerosis multiplex kvalitu života.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 10. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava