Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej: Pstruh na masle

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. marca 2015, 12:14
  • Autor:Anka Šišková

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Pstruh na masle
Dobrého pstruha som prvýkrát jedla na chate u Kronerovcov a pripravil mi ho Zuzkin otec Jozef Kroner. Mal takú dlhú panvicu, ktorú si predĺžil palicou nastoknutou na rúčku panvice, kde bol otvor. Pstruhy piekol rovno na ohni. Tento recept ma naučil on, hoci ja to robím na sporáku a na panvici bez dlhej rúčky.
Potrebujem:
Dva čerstvé pstruhy, maslo, soľ, petržlenovú vňať, citrón.
Pstruhy vyumývam, nasolím a dovnútra napchám petržlenovú vňať. Na panvicu si dám jednu veľkú lyžicu masla a trochu oleja. Keď je to rozohriate, položím pstruhy a pomaly opekám. Nesmú byť upečené príliš, aby neboli suché. Takže opekajte na každej strane asi 4-5 minút a radšej nakuknite dovnútra, či sú už hotové. Pán Kroner ma tiež naučil, ako sa pstruh na tanieri otvorí. Nie tam, kde má otvor, ale nožom prejdem po vrchu presne po plávajúcej čiare a otvorím ho tak na dve časti. Celá kostra sa hravo vyberie a nezostanú tam žiadne kosti. Keď ho však máte prepečeného, nepôjde to. Vyčisteného pstruha pocitrónujem, prípadne posolím, a jem. Skúste, je naozaj vynikajúci!

0 Shares

Najnovšie správy

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý je už v predaji nájdete množstvo najmä regionálnych udalostí.
  • 01.12.2020, 08:00
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Piešťanskí hasiči zasahovali pri tragickom požiari v Ostrove, lovili utopené auto v potoku Dubová, asistovali zdravotníkom pri znesení pacientov do…
  • 01.12.2020, 00:02
  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
utorok, 1. decembra 2020
Meniny má Edmund, zajtra Bibiána