Recept: Vidiecka paella z Valencie

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. marca 2015, 13:06
  • Autor:R.L.

Suroviny: kačacia masť/olivový olej, kačacie mäso, kuracie mäso, králičie mäso, fazuľové lusky, paradajky, ryža, soľ, šafran, rozmarín

Postup: Na prípravu paelly si vyberieme panvicu s plochým dnom a nízkym okrajom. Na kačacej masti alebo olivovom oleji orestujeme tri druhy mäsa nakrájané na malé kúsky. Potom pridáme fazuľové lusky, jemne posolíme a chvíľu ich porestujeme s mäsom. Pridáme nadrobno pokrájané paradajky, rovnako dochutíme troškou soli a všetko spolu chvíľu povaríme. Nasypeme ryžu, okoreníme šafranom, opražíme ryžu spolu s celým obsahom panvice a zalejeme vodou asi centimeter pod okraj panvice. Po uvarení uložíme na vrch rozmarín a na 15 minút prikryjeme alobalom. Dobrú chuť.

0 Shares

Najnovšie správy

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý je už v predaji nájdete množstvo najmä regionálnych udalostí.
  • 01.12.2020, 08:00
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Piešťanskí hasiči zasahovali pri tragickom požiari v Ostrove, lovili utopené auto v potoku Dubová, asistovali zdravotníkom pri znesení pacientov do…
  • 01.12.2020, 00:02
  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
utorok, 1. decembra 2020
Meniny má Edmund, zajtra Bibiána