Recept: Vidiecka paella z Valencie

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. marca 2015, 13:06
  • Autor:R.L.

Suroviny: kačacia masť/olivový olej, kačacie mäso, kuracie mäso, králičie mäso, fazuľové lusky, paradajky, ryža, soľ, šafran, rozmarín

Postup: Na prípravu paelly si vyberieme panvicu s plochým dnom a nízkym okrajom. Na kačacej masti alebo olivovom oleji orestujeme tri druhy mäsa nakrájané na malé kúsky. Potom pridáme fazuľové lusky, jemne posolíme a chvíľu ich porestujeme s mäsom. Pridáme nadrobno pokrájané paradajky, rovnako dochutíme troškou soli a všetko spolu chvíľu povaríme. Nasypeme ryžu, okoreníme šafranom, opražíme ryžu spolu s celým obsahom panvice a zalejeme vodou asi centimeter pod okraj panvice. Po uvarení uložíme na vrch rozmarín a na 15 minút prikryjeme alobalom. Dobrú chuť.

0 Shares

Najnovšie správy

V Piešťanoch sa začína realizácia projektu, na ktorý deti aj učitelia čakali dlhé roky. Rekonštrukcia dopravného ihriska v areáli Materskej…
  • 16.10.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je sobota 18. októbra. Tento deň je Svetovým dňom menopauzy, Sviatkom sv. Lukáša, patróna umelcov a maliarov, lekárov a…
  • 18.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany včera prinieslo nepríjemnú správu o uzatvorení Kolonádového mosta v Piešťanoch, národnej kultúrnej pamiatky, ktorá slúži iba peším. Vstup…
  • 16.10.2025, 00:46
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom boja proti chudobe. Meniny má Hedviga.
  • 17.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. októbra 2025
Meniny má Lukáš, zajtra Kristián