Recept: Vidiecka paella z Valencie

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. marca 2015, 13:06
  • Autor:R.L.

Suroviny: kačacia masť/olivový olej, kačacie mäso, kuracie mäso, králičie mäso, fazuľové lusky, paradajky, ryža, soľ, šafran, rozmarín

Postup: Na prípravu paelly si vyberieme panvicu s plochým dnom a nízkym okrajom. Na kačacej masti alebo olivovom oleji orestujeme tri druhy mäsa nakrájané na malé kúsky. Potom pridáme fazuľové lusky, jemne posolíme a chvíľu ich porestujeme s mäsom. Pridáme nadrobno pokrájané paradajky, rovnako dochutíme troškou soli a všetko spolu chvíľu povaríme. Nasypeme ryžu, okoreníme šafranom, opražíme ryžu spolu s celým obsahom panvice a zalejeme vodou asi centimeter pod okraj panvice. Po uvarení uložíme na vrch rozmarín a na 15 minút prikryjeme alobalom. Dobrú chuť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 14. júna. Tento deň je Svetovým dňom darcov krvi. V roku 1934 sa v Piešťanoch narodil športový…
  • 14.06.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany sa chystá obnoviť polovicu Záhradnej ulice, kde položia nový asfaltový povrch. Celková cena rekonštrukcie je podľa verejného obstarávania…
  • 14.06.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
sobota, 14. júna 2025
Meniny má Vasil, zajtra Vít