Pomoc chodí cez žalúdok

  • Spravodajstvo
  • 11. marca 2015, 12:59
  • Autor:Alexandra Mathiasová

Dobrých skutkov nikdy nie je dosť, a keď sa spojí príjemné s užitočným, spokojní sú všetci. Tohto hesla sa drží aj herec Roman Luknár, ktorý 7. marca už po druhý raz navaril v piešťanskom Dart Clube španielsku paellu.

Výťažok z prvého varenia bol rozdelený štyrom rodinám v núdzi. Tentoraz peniaze venovali Detskému domovu Piešťany, kam ich v nedeľu osobne zaniesol seriálový „Dudko“ aj s majiteľom Dart Clubu Dávidom Bartošom. Ten plánuje z akcie vytvoriť každomesačnú tradíciu, ktorá by sa postupom času mohla preniesť aj za brány jeho podniku a osloviť väčšiu časť občanov. Prioritou však ostáva pomoc tým, ktorí to potrebujú, a preto bude vybraný vždy iný adresát.
Počas varenia herec rozdal niekoľko autogramov, participoval na mnohých fotkách a zodpovedal veľa zvedavých otázok. Svoj kulinársky výtvor už počas varenia kontrolovať ochutnávaním nemusí. „Varil som to jedlo dvadsať rokov dva až trikrát do týždňa. Moji chlapci to ľúbia,“ vyjadril sa R. Luknár.
Paella je typický španielsky pokrm, ktorého príprava je v každom regióne mierne odlišná. Tá hercova pochádza z Valencie, z regiónu Albufera. Na jej prípravu použil špeciálnu španielsku panvicu s horákmi, ktoré rovnomerne ohrievajú celý povrch nádoby. Ak vám paella zachutila alebo by ste ju ešte len chceli ochutnať, o mesiac ju navarí R. Luknár opäť a vy môžete jej kúpou podporiť ľudí v núdzi. Ak ste však nedočkaví a chcete si jedlo uvariť v pohodlí domova, ponúkame vám návod na prípravu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 10. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj