Po súdnom spore zostane z dvoch na koni len jeden

  • Spravodajstvo
  • 10. marca 2015, 13:56
  • Autor:Mladý právnik sa rozhodol, že sa občas bude dívať na svet z chrbta bieleho štvor

Na Slovensku nikoho neprekvapuje, keď sa mu posťažujete, že vám ukradli auto. Ale ak má ísť o kone a aktérom krádeže sa má stať dokonca človek s právnickým vzdelaním? To už zaváňa riadnou pikantériou.

Mladý právnik sa rozhodol, že sa občas bude dívať na svet z chrbta bieleho štvornohého tátoša. V Modrovej, kde sídli jazdecký klub, oslovil chovateľku koní, či by mu nevedela poradiť. Slovo dalo slovo a do hry sa dostala biela kobyla menom Ruth. Čakala však žriebätko od olympionika Russela II., a tak sa obe strany dohodli, že kobyla bude ustajnené v Modrovej až do odstavenia žriebäťa, pričom to zostane vo vlastníctve chovateľky.
Podpísali kúpno-predajnú zmluvu, no jedného dňa právnik kobylu nechal previezť a umiestniť na súkromnom pozemku v piešťanskej štvrti Bodona. Po sérii trestných oznámení spor nabral na obrátkach v sobotu 28. februára. Ruth ťažko rodila, chovateľke sa spolu s jej priateľom podarilo preniknúť do stajne, nasledovala potýčka s právnikom, na miesto incidentu prišla aj polícia. No žriebätko sa už zachrániť nepodarilo…

Z reportáže, ktorá vyšla v Piešťanskom týždni číslo 11, vyberáme:



Verzia číslo 1

„Zálohu mi síce právnik vyplatil, ale zvyšných štyritisíc som už od neho nevidela. Dokonca, keďže mal k dispozícii kľúče od stajne, kobylu tajne zobral a nechal previezť do Piešťan. Keď som sa k nej pokúšala dostať, nepustili ma k nej,“ tvrdí chovateľka.

Verzia číslo 2

„Dal som tisíc eur ako zálohu a dohodli sme sa, že zvyšok vyplatím pri podpise zmluvy. Tak sa aj stalo,“ predostrel nám svoju verziu M. Hüttl, právnik žijúci v Piešťanoch.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 10. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina