V Piešťanskom týždni 11/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 9. marca 2015, 14:59
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Drahovce: 85-ročnú starenku zhodili z bicykla a olúpili

V Drahovciach olúpili dve ženy  85-ročnú starenku. Dôchodkyňa išla koncom februára okolo 11.00 h  bicyklom na nákup. Zlodejky si ju vyhliadli pri kultúrnom doma, pribehli k nej a svojimi telami jej zabránili v ďalšej  jazde.

Krádež koní z Modrovej?

Na Slovensku nikoho neprekvapuje, keď sa mu posťažujete, že vám ukradli auto. Ale ak má ísť o kone a aktérom krádeže sa má stať dokonca človek s právnickým vzdelaním? To už zaváňa riadnou pikantériou.

Rozhodnuté: Stromy do konca marca spília

Stromoradie na Bratislavskej ulici v Piešťanoch to má zrátané. Už čoskoro sa chopia slová píly a po nich zemné výkopové stroje. Nepomohli ani dve stretnutia a žiadosti primátora Miloša Tamajku o zmenu. Plynári trvajú na svojom a z toho čo bolo v roku 2013 s radnicou dohodnuté, vraj ustúpiť nemôžu.


Budú prví bakalári Goethe Uni v Piešťanoch aj poslednými?

Nad súkromnou Vysokou školou Goethe Uni Bratislava (GUNI), ktorá má od roku 2012 svoju Fakultu cestovného ruchu v Piešťanoch sa sťahujú mračná. Po tom, čo dostal minister školstva Juraj Draxler súhlas od premiéra Róberta Fica na rušenie vysokých škôl, J. Draxler avizuje zrušenie GUNI.

Pamätné lipy si nič nepamätajú

V predchádzajúcom čísle Piešťanského týždňa sme uverejnili prvý štyri pamätné stromy z desiatich. V tomto vydaní rebríček uzatvárame. Z TOP 10 šesť historických líp neexistuje.

Pečenie tort z koníčka premenila na profesiu

Nikdy sa za cukrárku neučila, no i tak pečie torty ako vyučená cukrárka. Janka Zemková z Očkova, keď pred desiatimi rokmi pracovala v Anglicku, upiekla svoju prvú tortu. Kvôli materským povinnostiam sa vrátila späť do rodného Očkova, no na svoju záľubu nezanevrela a z koníčka sa stala profesia, s ktorou získava ocenenia i na celoslovenských súťažiach.


Čajky vybojovali v stredoeurópskej lige CEWL bronzové medaily

Basketbalistky Piešťanských Čajok sa počas uplynulého víkendu predstavili v českom Nymburku na Final Four  stredoeurópskej ligy CEWL. V sobotňajšom semifinále najskôr Čajky prehrali s rumunským tímom CSU Alba Iulia iba o štyri body – 52:56. No v nedeľnom súboji o tretie miesto porazili český klub Basketball Nymburk 71:64 a získali tak bronzové medaily.


Piešťanskí florbalisti už budú môcť hrať ligové zápasy doma

Florbalistom FBC Páv Piešťany sa prednedávnom skončila sezóna. V druhej florbalovej liga sa umiestnili na šiestom mieste spomedzi desiatich tímov no, na postup do play-off im to nestačilo. My sme sa pozhovárali s prezidentom klubu Matúšom Kromholcom, ktorý čitateľom Piešťanského týždňa zhodnotil uplynulú sezónu, ale aj prezradil novinky, ktoré pomôžu ešte viac zatraktívniť florbal v Piešťanoch.

Futbalová jar začala! Borovce a D. Lopašov hneď nadeľovali

Tri regionálne futbalové súťaže odštartovali počas uplynulého víkendu jarnú časť sezóny a od začiatku bolo vidieť kvalitné futbalové výkony. V regionálnom derby vyhrali Veľké Kostoľany v Krakovanoch 3:0, Drahovce sa natrápili na víťazstvo nad Veľkým Orvišťom, zato Borovce a Dolný Lopašov svojich súperov jednoznačne zmietli z trávnika. Hviezdou kola volíme Borovčana Pavla Hercega, ktorý pomohol svojmu tímu hetrikom k víťazstvu 5:0 nad Bojničkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava