Recept: Syrová roláda so špargľou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. marca 2015, 10:28
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
50 g masla, 50 g hladkej múky, 300 ml mlieka, 20 g Cery na vymastenie plechu, 75 g parmezánu, 2 ČL dijonskej horčice, soľ, 4 vajcia, 250 g syru Lučina, 250 ml šľahačkovej smotany, 4 plátky želatíny, 50 g pažítky, 100 g šunky, 150 g zelenej špargle, citrónová šťava, 1 ČL masla

Technologický postup:
V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a miešame do hladka. Odstavíme zo sporáka a postupne vmiešame mlieko, potom vrátime na sporák a za stáleho miešania necháme zovrieť, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Po odstavení vmiešame parmezán, horčicu a soľ. Necháme mierne vychladnúť, pridáme žĺtky a dobre premiešame. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame veľkú lyžicu snehu do omáčky, potom ju nalejeme do zvyšného snehu a zľahka miešame kovovou lyžicou. Cesto rozotrieme na vymastený plech a pečieme 15-20 minút pri teplote 190 °C. Tvrdé konce špargle odrežeme a dolné časti olúpeme škrabkou na špargľu. Do vriacej vody pridáme citrónovú šťavu, cukor a kúsok masla, špargľu krátko povaríme, potom vyberieme z vody a schladíme v nádobe s ľadom. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame k nej syr Lučina. Želatínu rozpustíme vo vode a primiešame. Zmes osolíme a pridáme nasekanú pažítku. Upečené cesto natrieme syrovým krémom, poukladáme špargľu a šunku a zrolujme. Chvíľu necháme postáť, nakrájame a podávame.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 17. júla. Tento deň je pamätným dňom Výročia deklarácie o zvrchovanosti SR. Meniny má Bohuslav.
  • 17.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 17. júla 2025
Meniny má Drahomír, zajtra Bohuslav