Chlpáče hľadajú nové domovy

  • Spravodajstvo
  • 4. marca 2015, 13:04
  • Autor:Útulok Piešťany

Nakoľko v piešťanskom útulku pre chlpatých bezdomovcov i naďalej viac ich zverencov pribúda, ako ubúda, chceme i my prispieť k dobrej veci a pomôcť im nájsť nové domovy. Prinášame príbehy, charakteristiky a fotografie niekoľkých opustených psíkov:

Kríženec Barnaby má svoj pohnutý príbeh. Pracovníkov útulku na neho upozornila starostka obce Tekoľdany, ktorá uviedla, že v obci sa pohybuje ťažko zranený psík. Hneď ho previezli na kliniku Zverland. Pravú prednú nohu mal rozstrieľanú na franforce zrejme guľovnicou. Mal kus odtrhnutého svalstva a ramennú kosť roztrieštená na množstvo malých kúskov. Z brucha až po semenníky mu vyoperovali kopu brokov. Údajne sa takto zranený pohyboval po obci dva dni. Podľa slov občanov psíka ešte s ďalším psom niekto vyhodil na kraji obce. Jeho psiemu kamarátovi sa buď podarilo pred streľbou utiecť, alebo už nežije. Barnaby to ale schytal riadne. Je to nádherný a veľmi prítulný psík. Na fotke sa ešte usmieva, je totiž tesne pred operáciou. Rozstrieľaná noha sa mu ale už zachrániť nedala, museli mu ju amputovať. Komu tento nevinný dobrák slúžil ako terč, sa zrejme nedozvieme. Prvú kritickú noc zvládol, nasledovala ďalšia operácia rozstrieľanej zadnej časti tela, ktorú zvládol tiež. Psík je v dočasnej opatere.

NŚO-ĆI



Mladú jednoročnú fešandu sibírskeho huskyho Nšo-či najskôr videli v hoteli Park, kde sa prešla párkrát po reštaurácii, ale keď pracovníci útulku dorazili na miesto, už jej nebolo. O pár hodín ju videli v obci Banka. Je priateľská a dobre živená, ale nemá žiadne označenie.



MONTES




Mladý dvojročný psík Montes strávil týždeň na policajnej stanici v Brezovej pod Bradlom, ale majiteľ sa nenašiel. Tento maltézsky pes je veľmi milý, priateľský, srsť má síce zanedbanú, ale to sa upraví, bol by vhodný do bytu.



PATY



Najstaršia z čivaviek v piešťanskom útulku je osemročná Paty. Je veľmi prítulná a pokojná, vhodná k starším ľuďom. Je nenáročná a tichučká. Zuby má vo veľmi zlom stave, zrejme pôjdu všetky von, drží ich už len zubný kameň. Na adopciu ju poskytnú po kastrácii. Ani tento psík nemá rád mačky.




FLORO




Desaťmesačný kríženec labradora Floro je mohutné šteňa, ktorého výška dosahuje 76 centimetrov. Váži 25,4 kg. Je to bláznivý a hravý psík. Našli ho na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch. Má veľa temperamentu, bol bez označenia, na sebe mal len červený obojok.





MAYBELL

Maybell je veľmi plachá fenka. Táto dvojročná čivava bude potrebovať čas na socializáciu, je ešte mladučká, zvykne si rýchlo. Na adopciu ju poskytnú po kastrácii. Tento psík sa neznáša s mačkami.

Ak ste sa rozhodli pre štvornohý prírastok do rodiny a navštívite útulok, zvieratko si po vypísaní protokolu o adopcii môžete hneď v ten deň zobrať. Chlpáče sú veterinárne prehliadnuté, prešli karanténou, sú odčervené a riadne vakcínované, o čom hovorí aj očkovací preukaz, ktorý pri adopcii dostanete. Všetky psy sú začipované. Poplatok za adopciu sa odvíja od veterinárnych úkonov. Zvieratko si môžete vybrať aj cez internet na stránke www.utulok-piestany.sk, prípadne získať viac informácií na tel. číslach 0903/207 306 alebo 0904/170 913.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava