Futbalová jar začína! Ako si povedú tímy z piešťanského regiónu?

  • Šport / Futbal
  • 3. marca 2015, 13:30
  • Autor:T. Horký

Predbehnú Trebatice Malženice a postúpia do štvrtej ligy? Potvrdia Drahovce formu z jesene a dostanú sa na prvé miesto oblastných majstrovstiev? Stiahnu Borovce sedembodovú stratu na Madunice? Na všetky tieto otázky nám odpovie futbalová jar, ktorá v regionálnych súťažiach štartuje už počas nasledujúceho víkendu.

Po niekoľkomesačnej zimnej prestávke sa futbaloví nadšenci z Piešťanského okresu môžu opäť tešiť na pravidelný víkendový program. Už počas nasledujúcej nedele totiž odštartujú štyri súťaže, v ktorých majú zastúpenie mužstvá z piešťanského regiónu – tretia liga západ, piata liga západ, oblastné majstrovstvá a oblastná súťaž, skupina B.
V tretej lige ostalo po odhlásení sa Piešťan zo súťaže len osamotené Vrbové. To sa nachádza na 16. mieste a bude zaujímavé sledovať, či Vrbovčania počas zimy dobre potrénovali a odrazia sa k lepším výsledkom.
Piata liga bude ponúkať zaujímavé súboje Trebatíc, ktoré sa netaja postupovými ambíciami, no majú päťbodovú stratu na vedúce Malženice a bude ťažké ich dohnať. Po jarnej časti sa v strede tabuľky nachádzajú Veľké Kostoľany, no záchranárske práce čakajú Krakovany, ktorým sa jeseň príliš nevydarila a sú so ziskom ôsmich bodov na predposlednom mieste.
V oblastných majstrovstvách budeme sledovať Drahovce, ktoré na druhý Leopoldov strácajú len tri body. Navyše Drahovčania počas prestávky posilnili káder a radi by súťaž vyhrali. Ďalší účastník z Veľkého Orvišťa sa zrejme bude chcieť vyhnúť záchranárskym súbojom a umiestniť sa v pokojnom strede tabuľky.
Do jarnej časti B-skupiny oblastnej súťaže vstupujú s vysokými ambíciami Borovce, ktoré by rady zaútočili na prvé Madunice, no majú sedembodovú stratu. Na opačnom konci tabuľky sa budú pokúšať zachrániť futbalisti Veselého, ktorí sú po jeseni poslední.
Najnižšia súťaž – tretia trieda, skupina B – sa začína s oneskorením takmer mesiaca, až 5. apríla.

Je možné, že prvé jarné kolo bude odložené z dôvodu nespôsobilého terénu. O prípadných zmenách v dátumoch zápasov vás budeme informovať prostredníctvom nášho webu.

Rozpis prvého jarného kola:

Tretia liga, západ:
8. 3. o 14.30 h – ŠK Lednické Rovne Crystal – MFK Vrbové

Piata liga, západ:
8. 3. o 14.30 h – Krakovany – Veľké Kostoľany, Moravský Svätý Ján – Trebatice

Oblastné majstrovstvá:
8. 3. o 15.00 h – Drahovce – Veľké Orvište

Oblastná súťaž, sk. B:
8. 3. o 15.00 h – Borovce – Bojničky, Chtelnica – Dubovany, Dolný Lopašov – Dolné Trhovište, Kľačany – Madunice, Ratnovce – Pečeňady, Šípkové – Prašník, Trakovice – Ostrov, Veselé – Banka

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 3. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín