Hádzanárom MHK sa vstup do jarnej časti vydaril, porazili Stupavu 25:24

  • Šport / Hádzaná
  • 2. marca 2015, 08:54
  • Autor:th/mn

V prvom jarnom kole prvej hádzanárskej ligy privítali hráči MHK Piešťany v nedeľu Stupavu – treté tím súťaže. Po vyrovnanom priebehu dokázali Piešťanci napokon zvíťaziť tesne 25:24 a vstup do jarnej časti sa im tak vydaril.

V druhej minúte po góle Majbíka ujali vedenia Piešťanci. Hostia však otočili na 1:2 a v prvom polčase mali navrch, keď Piešťanci neustále doťahovali jedno až dvojgólový náskok Stupavy. V prvom polčase sa nielen dobre bránilo, ale aj brankári chytali výborne na oboch stranách. V Piešťanskej bráne predvádzali výborné zákroky do 15 min Kapša a potom Šantavý. Piešťany sa snažili hrať rýchlu hru smerom dopredu, ale kazili prihrávky čo využívala Stupava na  postupný útok, kde sa presadzovali najme cez spojky. Po osobnom bránení Majbíka sa ešte nedokázala presadzovať nová posila z Hlohovca Lukáš Kožík. Piešťany sa presadzovali sa najmä po kombináciách zakončovaných Ďurinom (štyri góly. Po vyrovnaní v 30 min prvým  gólom Kožika na 10:10 mali smolu a po chybnej rozohrávke umožnili ísť hosťom do polčasového vedenia 11:10.
V druhom polčase  sa Piešťancom podarilo otočiť stav na 14:13. Potom začal úradovať  Kožik a strelil v druhom polčase sedem gólov. V 45. min mali Piešťany najvyšší náskok 19:16 a 20:17, no hostia ešťe dokázali znížiť na  22:21. Piešťany si však už nenechali víťazstvo utiecť a nedovolili hosťom vyrovnať. Posledný gól MHK strelil najlepší strelec zápasu Kožík. Hostia v posledných sekundách už len upravili na konečných 25:24.
Martin Nedorost, tréner MHK: Začiatok zápasu bol z našej strany bol ešte poznačený nezohranosťou,   keď sme odohrali len jeden prípravný zápas v Cíferi a účinkovanie Kožika sa dotiahlo až v piatok. Chlapci sa postupne zohrali a v druhom polčase sme predviedli pekné kombinácie, do ktorých boli zapojení všetci hráči na ihrisku. Základ výhry bol položený v trpezlivej obranye, ktorá prinútila hráčov Stupavy k pasívnej hre. Výborne nás podržali obaja brankári. V útoku sme sa trápili, mali sme problém presadiť sa cez vysokú obranu a výborných brankárov Stupavy. Škoda niekoľkých nepremenených šanci, ktoré nás mohli na konci mrzieť. Podali sme však výborný kolektívny výkon pred fantastickým plným hľadiskom. V tabuľke nám patri piate miesto s ôsmimi bodmi a jednobodovou stratou na tretiu Stupavu.
Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 3. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel