Havrani sa „oceliarov“ z Košíc neboja, chcú ich prekvapiť

  • Hokej / Šport
  • 28. februára 2015, 10:40
  • Autor:T. Horký

Hokejistom ŠHK 37 Piešťany dnes štartuje najdôležitejšia časť sezóny, keď v Košiciach odštartujú štvrťfinále play-off hokejovej extraligy. Havrani skončili v základnej časti na ôsmom mieste a budú tak čeliť prvému celku. Košice sú papierovým favoritom série, no play-off je úplne iná súťaž, ako základná časť. Havrani sa dopredu nevzdávajú a radi by Košice prekvapili. Pred úvodným zápasom nám svoje očakávania pred play-off prezradili prezident klubu Jaroslav Lušňák, tréner Leo Gudas a kapitán mužstva Tomáš Brňák.

"Každý duel v play-off je zaujímavý a divákom snáď prinesie dobrý hokej. Košice majú veľmi kvalitný a skvele vyskladaný tím na čele s dobrým trénerom. Našou silnou stránkou je dobrý kolektív s podporou nového kouča, ktorý do kabíny priniesol nový impulz a potrebný pokoj. Držíme sa pri zemi, uvedomujeme si silu Košíc, chceme im to však čo najviac znepríjemniť," povedal Jaroslav Lušňák a pripojil aj historku o odchode Tibora Kutálka ku konkurentovi: "Keď sme ´Kuťasa´ púšťali do Košíc, chalani mu odkázali, že odchádza z majstrovského tímu, či sa nebude cítiť nepríjemne, keď nezíska medailu. Chlapci sa medzi sebou doberajú, určite to bude zaujímavá séria."
Mužstvo Piešťan prebral po rezignácii Romana Sýkoru český tréner Leo Gudas, ktorého primárnym cieľom bolo postúpiť do play-off. Piešťancom sa to podarilo, no v štvrťfinále play-off narazia na silný celok z Košíc, ktorý v aktuálnej sezóne dokázali len raz poraziť. „Košice sú favoritom, no pôjdeme od zápasu k zápasu. Všetko je otvorené a v play-off sa môže stať čokoľvek. V posledných zápasoch sme ukázali, že hokej hrať vieme a play-off prináša úplne iné zápasy,“ povedal L. Gudas pred začiatkom play-off. 

Podobne hovoril aj kapitán havranov Tomáš Brňák, ktorý pôsobí v Piešťanoch od začiatku ich extraligového pôsobenia a zažil tak obe úspešné sezóny. „V posledných zápasoch sme zahrali celkom dobre. Len zodpovednou a spoľahlivou hrou môžeme Košiciam vzdorovať a minimálne ich potrápiť a spraviť všetko pre to, aby sme si sezónu čo najviac predĺžili.“
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=dgvf21NpbCc
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek