Záchranca bankomatu Toréz z Vrbového opäť vyhorel

  • Spravodajstvo / Región
  • 24. februára 2015, 14:26
  • Autor:Viera Dusíková

O vrbovskom bezdomovcovi Torézovi sme už priniesli materiál na webe minulý týždeň. V novom čísle Piešťanského týždňa sa o tom dočítate v obsiahlej reportáži.

Vrbovský bezdomovec Anton Bielka (69) aliaz Toréz už tretíkrát vyhorel. Opäť za to môže zapálený kahanec uložený v pohári, ktorý prevrátila mačka. Tentoraz však oheň, ktorý sa rozpútal v bezbariérovom dome na Beňovského ulici vo Vrbovom v utorok 17. februára, sprevádzal aj výbuch. Toréz o ňom nevie alebo iba zatĺka.
Silnú ranu totiž počuli viacerí ľudia. Zo starého domu, ktorý slúžil ako mestská bezbariérová ubytovňa, sa po siedmej hodine ráno hneď po výbuchu začal valiť hustý dym. Izbu so spiacim mužom oblizovali plamene. „Zobudil som sa na silný dym, začal som sa dusiť, tak som šmátral okolo steny, až som sa dostal von,“ prezradil nám A. Bielka. Bezdomovca objavili hasiči. Mal obhorenú ľavú ruku, na odeve mal zvyšky po nevoľnosti žalúdka. Utrpel otras mozgu – poranil si hlavu.
K požiaru prišli dobrovoľní hasiči z Vrbového i profesionáli z Piešťan. Dorazili na troch autách. Oheň likvidovali zo dvora ubytovne aj z priľahlého pozemku. Rozobrali strechu a s plameňmi bojovali pomocou vysokotlakových prúdov. Polícia usmerňovala dopravu. Spod strechy sa ešte okolo deviatej hodiny valil dym. V Torézovej kutici bolo opäť ako po iné roky navozené množstvo odpadu. Bezdomovec totiž trpí chorobou, ktorá sa nazýva syndrómom messie. Ide o patologické zhromažďovanie vecí. „Likvidáciu požiaru výrazne komplikovala prítomnosť veľkého množstva odpadu v objekte,“ potvrdil nám hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Tomáš Bílik.

Celú reportáž publikujeme v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 24. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián