Vyrábali rapkáč a kŕmidlo

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. februára 2015, 09:27
  • Autor:Dana Kulíková

Okresný úrad Trnava v spolupráci s Centrom voľného času Ahoj v Piešťanoch zorganizovali krajské kolo Technickej olympiády, ktorá sa uskutočnila na Strednej odbornej školy technickej v Piešťanoch. Podujatie sa konalo vo štvrtok 12. februára. Pekný úspech zaznamenali žiaci nášho regiónu. Druhé miesto obsadili Piešťanec Jakub Černý zo Základnej školy (ZŠ) na Mojmírovej ulici a Martin Mečír a Juraj Mikuš zo ZŠ Veľké Kostoľany.

Po piatykrát sa súťaže zúčastňujú žiaci ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl a tretích a štvrtých ročníkov osemročných gymnázií, ktorí tvorili kategóriu dvojčlenných družstiev s označením „A“. Súťažili aj žiaci piatych až siedmych ročníkov základných škôl a prvého a druhého ročníka osemročných gymnázií, ktorí tvorili kategóriu jednotlivcov, čiže B-skupinu.
Technická olympiáda mala dve časti. Teoretická časť prebiehala formou riešenia vedomostných testov, v praktickej žiaci zhotovovali výrobok podľa zadania. Súťažiaci kategórie „A“ mali za úlohu vytvoriť podľa technického náčrtu rapkáč a súťažiaci kategórie „B“ vyrábali podľa obrázku kŕmidlo pre vtáčiky. Žiaci preukázali veľmi dobré teoretické vedomosti aj praktické zručnosti.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 17. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián