Vrbovské vetry si asi obľúbili kapely z Venezuely

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. februára 2015, 08:57
  • Autor:jk

Deviaty ročník multikultúrneho festivalu Vrbovské vetry má už potvrdených väčšinu interpretov. Na pódium sa objaví aj česká legenda Jasná Páka s Davidom Kollerom, ktorý sa tentoraz predvedie v úlohe bubeníka.

Hlavný večer Vrbovských vetrov sa odohrá v sobotu 4. júla už tradične na miestnom futbalovom štadióne. Okrem Jasnej Páky vystúpi Peter Lipa Band, alternatíva Longital či Talent Transport predstavujúci spojenie troch skvelých muzikantov, známych aj z projektu Hrana.
Zdá sa, že mestečko pod vežou nadviazalo družbu so štátom Venezuela, pretože po minuloročnej roztancovanej kapele Big Mandrake svoje muzikanstvo predvedú ďalší Venezuelčania – Gypsy Ska Orquestra. Ďalším zahraničným hosťom bude bieloruská skupina Chutki Smouz so zmesou bieloruského folklóru a rocku s prvkami ska.
Osobitným prekvapením bude znovuoživenie kultovej kapely Ventil RG, ktorá si zatiaľ dala stretávku len na festivaloch Pohoda a Konvergencie, Vrbovské vetry budú len jej tretím vystúpením.
K podujatiu neodlučiteľne patria aj domáce zoskupenia bratov Jobusovcov a spriaznené skupiny. Medzi samozrejmosti sa už zaraďujú dostihy na húpacích koňoch či Formula Nula. Priaznivci Vetrov sa môžu tešiť aj na krst nového CD Karpatských Chrbátov, Chiki liki tu-a alebo novej rozprávky Branislava Jobusa o tom, ako sa plnia sny pod názvom Plajko.
Úsmevnou novinkou bude prestávka, ktorá sa uskutoční po prvýkrát v histórii festivalu. „Normálne zazvoní zvonec a bude pauza,“ prezradil pre Piešťanský týždeň B. Jobus. Na akcii sa pravdepodobne objaví ešte jedno muzikantské prekvapenie, to si však zatiaľ organizátor necháva pre seba.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 17. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián