Anketa: Oslavujú Piešťanci deň svätého Valentína?

  • Spravodajstvo
  • 14. februára 2015, 08:39
  • Autor:Alžbeta Čelešová

Sviatok všetkých zamilovaných – deň svätého Valentína – je sviatkom s otáznikom. Niektorí ho odsudzujú, iní ho ako sviatok nepovažujú a sú ľudia, pre ktorých má dôležitú rituálnu funkciu.

Preto sme sa Piešťancov spýtali: 
1. Oslavujete sviatok svätého Valentína?
2. Je pre vás deň zamilovaných dôležitý a považujete ho za tradíciu?
Jakub, 24 rokov: 
1. Sviatok svätého Valentína príliš neoslavujem, samozrejme, vždy si spomeniem a pokúsim sa potešiť priateľku ružou alebo drobnosťou, ale žiadne väčšie oslavy sa zväčša nekonajú.
2. Patrím k skupine ľudí, ktorí rôznym sviatkom a výročiam nepripisujú príliš veľký význam. Je pekné spomenúť si na blízkych, ale to by predsa mali ľudia robiť každý deň. Čo sa týka sviatku svätého Valentína, nemám pocit, že by to u nás bola zakorenená tradícia.

Lívia

Lívia, 23 rokov: 

1. Valentína nejako špeciálne neoslavujem, ale ak sa nám podarí byť spolu v ten deň s priateľom, možno zájdeme niekam na večeru.

2. Za sviatok ho príliš nepovažujem, takže pre mňa dôležitý nie je, ale je to milé, ak v ten deň dostanem od blízkeho človeka darček, napríklad kvet.





Jakub

Jakub, 24 rokov:

1. Valentína neoslavujem, keď, tak len kvôli svojej priateľke.

2. Nepovažujem ho ani za príliš dôležitý. Myslím si, že keď sa majú dvaja ľudia radi, nepotrebujú na to žiadny sviatok.





Danka

Dana, 49 rokov: 

1. Valentína oslavujem každý víkend s rodinou, a to v podobe koláčikov a sladkostí, ktoré im upečiem. Je to milý sviatok, ale neberiem ho príliš vážne.

2. Pre niekoho Valentín môže byť dôležitý a páči sa mi, keď dvaja zamilovaní, ktorí sa majú radi po celý rok, teda nielen na Valentína, tento sviatok oslávia v svojej prítomnosti a s láskou. Predsa len je to jediný sviatok zamilovaných – muža a ženy v roku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana