Reprezentácia ovládla Slovakia Cup, uvidíme na MS aj Lušňáka s Miklíkom?

  • Hokej / Šport
  • 13. februára 2015, 09:24
  • Autor:th/sita

Slovenská hokejová reprezentácia na minulotýždňovom domácom Slovakia Cupe v Banskej Bystrici zvíťazila vo všetkých troch stretnutiach a zaslúžene sa stala víťazom turnaja. Slováci hrali veľmi dobrý hokej a k výbornému umiestneniu prispeli aj dvaja Piešťanci Patrik Lušňák a Michel Miklík.

Slovensko – Nemecko 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Slovenská reprezentácia si v štvrtkovom zápase s prehľadom poradila s nevýrazným Nemeckom. Slováci boli od začiatku lepším mužstvom, snažili sa o kombinácie, boli dôrazní pred bránkou. Nemci hrali pasívne a v útoku boli bezzubí. O prvé tri góly Slovenska sa postarali hráči Slovana Bratislava. Už v 29. sekunde sa presadil Ladislav Nagy, pre ktorého to bol 29. presný zásah v reprezentačnom drese. V druhej časti hry pridali presné zásahy Libor Hudáček a Michal Sersen. V úvode tretej časti hry sa presadil aj Marcel Haščák. Za Nemecko aspoň znížil v tretej tretine Krueger. Piešťanci Lušňák s Miklíkom sa do štatistík bodovo nezapísali.

Góly: Nagy (Jánošík, Viedenský), Hudáček, Sersen (Hudáček, Nagy), Haščák (Sýkora, Mikuš) – Krueger (Seidenberg, Pföderl)


Slovensko – Švajčiarsko 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
Po piatkovom voľne čakalo v sobotu slovenských reprezentantov mužstvo Švajčiarska a v prípade víťazstva by sa stali víťazom turnaja. Rovnako ako proti Nemcom im vyšiel úvod zápasu, v 2. min otvoril skóre Marek Viedenský. V 8. min pridal presný zásah Vladimír Dravecký, ktorému pri góle asistoval Lušňák. V tretej tretine sa presadil po dvoch predchádzajúcich asistenciách aktívny Ján Sýkora a ďalšie presné zásahy pridali Tomáš Surový a skóre na konečných 5:0 uzavrel ďalší Piešťanec Miklík. Slovenská reprezentácia sa tak stala víťazom Slovakia Cupu pred druhým Švajčiarskom a tretím Nemeckom.

Góly: Viedenský (Sýkora, Tybor), Dravecký (Sýkora, Lušňák), Sýkora (Viedenský, Tybor), Surový (Sýkora, Cehlárik), Miklík (Viedenský)

Po turnaji žiaril radosťou aj hlavný tréner národného mužstva Vladimír Vůjtek, ktorý svojich zverencov pochválil a pripustil, že viacero hráčov sa môže objaviť na svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave. Budú medzi nimi aj Lušňák s Miklíkom?„Hrali sme dobrý hokej. Hráči boli vo veľmi dobrej forme, takže môžeme byť spokojní. Veľa hráčov si vypýtalo nomináciu na majstrovstvá sveta. Musím povedať, že ma potešili oba zápasy, v ktorých sme hrali zodpovedne, bez zbytočných faulov, v pohybe. Nečakal som takéto vysoké víťazstvo nad Švajčiarmi, pretože sú vždy húževnatí a hrajú solídny hokej. Predviedli sme však pekné kombinácie, mali sme aj v druhej tretine veľa šancí, no najmä ma teší, že sme odohrali celých šesťdesiat minút v dobrom tempe. Bol to z našej strany najlepší turnaj, čo som pri tíme, ale mali sme aj väčšiu kvalitu ako súperi,“ uviedol Vůjtek.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 10. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína