Recept: Kurací šalát so špargľou v lístkovom košíčku
Suroviny:
4 PL extra panenského olivového oleja, 150 g kuracích pŕs, 1 strúčik cesnaku, 60 g sušených paradajok, 1 malý šalát červenej čakanky, 250 g vetvičiek zelenej špargle, 1 KL balzamikového octu z granátového jablka, soľ, mleté čierne korenie, korenie na gyros
Technologický postup:
Kuracie mäso osolíme, okoreníme korením gyros, pokvapkáme olivovým olejom a krátko marinujeme. Natenko rozvaľkané lístkové cesto pokrájame na pásiky, vo formičke vytvarujeme košíček, potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a pečieme pri teplote 200 °C.
Vo veľkej nelepivej panvici zohrejeme 2 lyžice oleja na strednej teplote. Pridáme kuracie mäso a restujeme 5 až 7 minút, pokým mäso nie je mäkké. Vmiešame paradajky.
Medzitým natrháme listy šalátu do veľkej misy. Mäso vyberieme z panvice a pridáme ho do misy so šalátom a s nakrájanou špargľou, ktorú sme krátko povarili vo vode. Nakoniec ochutíme balzamikovým octom z granátového jablka. Šalát podávame v košíčku z lístkového cesta.