Mestskú políciu vo Vrbovom poslanci zlikvidovali

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. februára 2015, 10:24
  • Autor:sita/red

Mestská polícia vo Vrbovom končí, zastupiteľstvo ju vo štvrtok 29. januára svojím hlasovaním zrušilo. Od polovice minulého roka mala mestská polícia len troch príslušníkov, podľa primátorky Emy Maggiovej v takomto stave neplnila svoju funkciu.

Radnica týmto krokom ušetrí viac ako 60-tisíc eur ročne. V októbri minulého roku vtedajšie mestské zastupiteľstvo rovnaký návrh neschválilo. „Hlavný dôvod na zrušenie bol ten, že to nefungovalo,“ skonštatoval zástupca primátorky Štefan Kubík. O bezpečnosť v meste sa podľa neho bude musieť postarať štátna polícia, ktorá má vo Vrbovom obvodné oddelenie. Do úvahy prichádza aj rozšírenie kamerového systému. O využití ušetrených peňazí rozhodnú poslanci zastupiteľstva. Podľa E. Maggiovej pôjdu pravdepodobne na budovanie chodníkov a ihrísk.
„Mám taký sen, urobiť veľký park okolo kostola a gymnázia, kde by boli ihriská pre deti, aby Vrbové malo svoju oddychovú časť,“ naznačila primátorka. Mestská polícia má podľa štatútu mesta zabezpečovať verejný poriadok, ochranu životného prostredia a plniť úlohy vyplývajúce zo všeobecne záväzných nariadení mesta, z uznesení mestského zastupiteľstva a z rozhodnutí primátora. Šesťtisícové mestečko zriadilo vlastnú políciu ešte v roku 1991. V prvej polovici minulého roku mala polícia päť príslušníkov, po odchode dvoch funguje len v obmedzenom režime. O možnom zrušení mestskej polície diskutovali poslanci Vrbového prvýkrát už minulý rok v lete. Aj predtým však poslanci dlhodobo prácu policajtov kritizovali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár