V Piešťanskom týždni 6/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 2. februára 2015, 13:53
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Husté sneženie paralizovalo dopravu

Cestári v Trnavskom kraji mali v minulotýždňovej piatakovej kalamite v teréne všetku techniku i ľudí. Podľa riaditeľa Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja Rastislava Noskoviča boli na cestách III. triedy aj zazmluvnené traktory od živnostníkov.

Budú sa znovu rušiť autobusové spoje?

K zrušeniu 196 autobusových spojov SAD Trnava prišlo len v polovici decembra minulého roka. Už dnes je však jasné, že tieto opatrenia na vykrytie strát nie sú postačujúce. Cestujúcich za posledné týždne ubúda vo väčšej miere, než sa odhadovalo.

Tibor Mikuš: Ak príde zmysluplný návrh, Vilu Löger získa mesto

Predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš tvrdí, že ak od piešťanského primátora dostane návrh na využitie Vily Löger osožný pre občanov, jej predaj zastaví. S primátorom Milošom Tamajkom sa stretol 14. januára.

Krajinná architektka E. Wernerová: Generálny zákaz výrubu mi prekáža

Primátorov zákaz výrubu stromov na celom území Piešťan je podľa poslankyne piešťanského mestského zastupiteľstva Evy Wernerovej nebezpečný. V mestskom parku sa niektoré stromy odstraňovať musia, lebo sú na konci svojej životnosti. V uliciach mesta a sídliskových parkoch by neodstránené odumreté stromy v letných mesiacoch mohli ohrozovať životy.

Počet hracích automatov stále klesá

Ešte počas práve prebiehajúcej schôdze slovenského parlamentu by sa mali poslanci zaoberať návrhom novely zákona o hazardných hrách, ktorého výsledkom by bolo ich obmedzenie. Vlani v Piešťanoch fungovalo 91 hracích automatov.
Za licenciu na prevádzkovanie výherných prístrojov mesto vyberá správny poplatok. V roku 2014 získalo 102 700 eur, rok predtým o 19 tisíc eur viac.

Zvonica v Podolí bude národnou pamiatkou

Neveľká stavba, ktorá sa nachádza v dedinke neďaleko kúpeľného mesta čaká na svoj historický zápis. Zvonica v Podolí sa má dostať do zoznamu národných kultúrnych pamiatok (NKP).

FED Cup: Cibulková sa rozhodla, že reprezentovať nebude

Dominika Cibulková napokon nebude v tíme slovenských tenistiek na stretnutie Pohára federácie, ktoré odohrajú slovenské hráčky 7. – 8. februára v Holandsku. Piešťany však v tíme reprezentácie budú mať zastúpenie prostredníctvom Magdalény Rybárikovej.

Piešťany opäť hostia hokejový Turnaj Vlada Dzurillu

Počas aktuálneho týždňa je v hokeji na programe reprezentačná prestávka, no v Piešťanoch si fanúšikovia užijú hokeja do sýtosti. V piešťanskej Easton aréne sa totiž uskutoční už 14. ročník turnaja reprezentácii do 18 rokov – Turnaj Vlada Dzurillu.

Čajky pôjdu po výhre nad Spišiačkami do play-off z druhého miesta

Basketbalistky Piešťanských Čajok odohrali uplynulý týždeň dva zápasy. Najskôr v rámci CEWL zvíťazili v Ostrave 58:46, v nedeľu potom doma zničili Spišskú Novú Ves v pomere 91:54, čím si zabezpečili, že do play-off extraligy pôjdu z druhého miesta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida