Recept: Bulharský šalát s rajčinovou penou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. januára 2015, 09:17
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
300 g bravčovej panenky, 50 g oleja, mleté čierne korenie, 25 g cibule, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 200 ml rajčinového pretlaku, worchester, 200 ml červeného vína, cukor, cesnak, soľ, 1 kg rajčín, 30 g cukru, cviklové klíčky na dekoráciu

Technologický postup:
Umyté rajčiny odšťavíme a dáme prepasírovať cez sitko. Rajčinovú šťavu potom nalejeme do šľahačkovej nádoby, ktorú dáme do chladničky stuhnúť. Kúsky rajčín, ktoré nám zostali po odšťavovaní, zalejeme vriacou vodu, vnútro rajčiny nakrájame na pásiky a odložíme. Nádobu na pečenie potrieme olejom a dáme piecť na polovičky nakrájané farebné papriky. Na rozpálenú panvicu pridáme na rezance nakrájanú bravčovú panenku, ktorú dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Opečieme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme pretlak a povaríme. Pridáme upečenú, nakrájanú a ošúpanú papriku a zvyšky rajčín, ochutíme worchestrom a cesnakom rozotreným so soľou. Na panvičke si spravíme karamel, ktorý zalejeme tmavým suchým červeným vínom. Necháme redukovať. Na konci vmiešame vínovú redukciu, bravčovú panenku aj s výpekom a premiešame. Tanier dekorujeme pažítkou a rajčinovou penou a klíčkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia