Recept: Bulharský šalát s rajčinovou penou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. januára 2015, 09:17
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
300 g bravčovej panenky, 50 g oleja, mleté čierne korenie, 25 g cibule, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 200 ml rajčinového pretlaku, worchester, 200 ml červeného vína, cukor, cesnak, soľ, 1 kg rajčín, 30 g cukru, cviklové klíčky na dekoráciu

Technologický postup:
Umyté rajčiny odšťavíme a dáme prepasírovať cez sitko. Rajčinovú šťavu potom nalejeme do šľahačkovej nádoby, ktorú dáme do chladničky stuhnúť. Kúsky rajčín, ktoré nám zostali po odšťavovaní, zalejeme vriacou vodu, vnútro rajčiny nakrájame na pásiky a odložíme. Nádobu na pečenie potrieme olejom a dáme piecť na polovičky nakrájané farebné papriky. Na rozpálenú panvicu pridáme na rezance nakrájanú bravčovú panenku, ktorú dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Opečieme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme pretlak a povaríme. Pridáme upečenú, nakrájanú a ošúpanú papriku a zvyšky rajčín, ochutíme worchestrom a cesnakom rozotreným so soľou. Na panvičke si spravíme karamel, ktorý zalejeme tmavým suchým červeným vínom. Necháme redukovať. Na konci vmiešame vínovú redukciu, bravčovú panenku aj s výpekom a premiešame. Tanier dekorujeme pažítkou a rajčinovou penou a klíčkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 6. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu.…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 9. novembra. Tento deň je Svetovým dňom slobody a Medzinárodným dňom proti fašizmu a antisemitizmu. Meniny má…
  • 09.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 8. novembra. Tento deň je Svetovým dňom urbanizmu a Svetovým dňom röntgenológie a röntgenológov. Meniny má dnes…
  • 08.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 9. novembra 2025
Meniny má Teodor, zajtra Tibor