Anne Lýgii Pučekovej k 90-ke vinšovali aj primátori

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. januára 2015, 12:09
  • Autor:vd

Bývalá predsedníčka piešťanskej pobočky Ligy proti reumatizmu na Slovensku, Anna Lýgia Pučeková, oslávila deväťdesiatiny. V klube Rozmarín dostala v piatok 14. januára plaketu primátora. Vinšovníkov bolo požehnane.

Bol tu primátor Miloš Tamajka, exprimátor Remo Cicutto, riaditeľ Národného ústavu reumatických chorôb Jozef Rovenský i poslanec mestského zastupiteľstva Martin Cifra. „Rozhodla som sa, že pozvem všetkých predstaviteľov i členov spoločenských organizácií, pri zrode ktorých som stála a s ktorými som spolupracovala. Veľmi si vážim, že prišli a vytvorili atmosféru, na ktorú nikdy nezabudnem,“ povedala nám oslávenkyňa. Oslavu piesňami rozveselila ženská spevácka skupina Rozmarínky.
A. L. Pučeková pochádza z Krakovian. Jej rodičia Matilda a Štefan Gregoričkovci jej okrem dobrej výchovy vnukli i vzťah k tradičným hodnotám. Po celý život sa aktívne zapájala do kultúrneho, spoločenského i sociálneho diania. Ako matka štyroch detí – Miroslava, Juraja, Pavla a Márie – pracovala najskôr v piešťanských mliekarňach, potom vo výrobe cukroviniek v bývalom Figare. Tu sa prepracovala až na post riaditeľky. Po presune závodu do Trnavy prešla do elektrotechnického podniku Tesla. Tam pôsobila na ekonomickom úseku až do roku 1992. Potom odišla do dôchodku. Nasledoval čas jej aktivít, ktoré venovala pre spoločnosť a chorých ľudí, najmä reumatikov, pretože táto choroba ju k nim priviedla.
Stála pri zriadení Klubu dôchodcov v Piešťanoch, dlhé roky pôsobila ako predsedníčka miestnej Ligy proti reumatizmu. Stala sa členkou i sympatizantkou viacerých organizácií. Na svojom konte má viacero vyznamenaní a čestných uznaní. V roku 2002 získala Cenu primátora mesta Piešťany za charitatívnu, sociálnu a zdravotnícku činnosť a prezentáciu mesta. Pred piatimi rokmi z príležitosti 85. narodenín jej R. Cicutto odovzdal najvyššie vyznamenanie mesta, Plaketu Ľudovíta Wintera.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 27. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea