V Piešťanskom týždni 5/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 26. januára 2015, 13:45
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Podpaľač zapálil na sídlisku Adam Trajan vozidlo BMW

Piešťanskí hasiči zasahovali v uplynulom týždni trikrát. Hasili úmyselne zapálené auto na sídlisku Adam Trajan, vyťahovali Renault z poľa pri Kocuriciach a asistovali aj pri nehode blízko Trebatíc.


Strategický partner je pre letisko najvyššou prioritou

Spoločnosť Letisko Piešťany má zatiaľ podľa neoficiálnych výsledkov za sebou veľmi úspešný rok. Prepravila 1956 cestujúcich, čo predstavuje 218-percentný nárast oproti minulému roku.


Rúbať stromy pre kompozične dôvody sa primátorovi nepáči

Výrub drevín na celom území Piešťan, primátor Miloš Tamajka nezrušil, ale len pozastavil a to do doby, kým sa v niektorých prípadoch nenájdu aj iné možnosti.

O odvodňovacie kanály sa už 20 rokov nik nestará

Stredom priemyselného areálu v Piešťanoch sa tiahnu tri odvodňovacie kanály – Paušiho, Babinec a Kanál pri silnici. Sú navzájom prepojené. Už asi dvadsať rokov ich nik pravidelne nečistil. Zarastajú vysokou trávou, kríkmi a náletovými drevinami. Miestami to pripomína skôr mladý les, ako vodné dielo, ktoré má za úlohu zachytiť prívalovú vodu z polí.


Sťažnostiam vodičov autobusov radnica nakoniec vyhovela

Križovatku piešťanských ulíc Dlhej a Kúpeľnej predsa len očakávajú zmeny. Dohodol sa na tom primátor Miloš Tamajka so zástupcami trnavskej SAD a projektantom križovatky. Prvé informácie o nevyhovujúcom stave pre prejazd autobusmi cez túto v predošlom lete zrekonštruovanú križovatku sme uverejnili ešte v minulom roku.

V Albánsku panenské pláže i 800 tisíc bunkrov

Krajina ležiaca v cípe Balkánskeho poloostrova až donedávna odpudzovala od seba turistov.
Našinec o ňom vie pramálo. Pamätníci ho možno majú zafixovanú z vysielania Rádia Tirana, ktoré v ére socializmu šírilo do
éteru najnezmyselnejšie bludy a klamstvá. Cestovateľ Whisky radí: "Ak chcete Albánsko navštíviť, urobte tak hneď. Panenské pláže tam budú už len chvíľu."

Florbalista Otrokovíc Milan Kováč: Rozdiel medzi českým a slovenským florbalom je priepastný

Florbal sa v športovom svete dostáva rýchlo do popredia. Tento šport zažíva rozmach aj v Piešťanoch, kde sa mu venujú v klube FBC Páv. V tomto klube začínal aj súčasný hráč českého extraligistu Panthers Otrokovice  – Milan Kováč. Bývalý hokejista ŠHK 37 Piešťany a športovec z obce Modrová nám v exkluzívnom rozhovore prezradil, ako sa jeho doterajšia florbalová kariéra vyvíjala, či aké sú rozdiely medzi slovenským a českým florbalom.


Plavci Kúpeľov vyplávali v uplynulej sezóne 100 medailí

Plavci z klubu Kúpele Piešťany rok 2014 zhodnotili ako úspešný, lebo ani v podmienkach, ktoré majú, nezanevreli na svoj šport a vzorne reprezentovali mesto i kúpele. Vyplávali až 97 individuálnych medailí, plus tri zo štafiet, teda spolu stovku medailových umiestnení na letných a zimných majstrovstvách Slovenska  v kategóriách žiakov, juniorov a seniorov.

Cibulková je na Australian Open vo štvrťfinále, vyzve S. Williamsovú

Vlaňajšia finalistka dvojhry žien na Australian Open a odchovankyňa piešťanského tenisu Dominika Cibulková pokračuje vo víťaznom ťažení na úvodnom grandslame roka 2015 v Melbourne. V pondelkovom osemfinále zdolala Bielorusku Viktoriu Azarenkovú po veľkom boji za 129 minút 6:2, 3:6 a 6:3. Súperkou slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej vo štvrťfinále grandslamového Australian Open bude Američanka Serena Williamsová.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia