V novom seriáli popri hercoch zahviezdili aj domáci

  • Spravodajstvo / Región
  • 21. januára 2015, 10:21
  • Autor:Ján Karásek

Televíznych fanúšikov ako magické oko priťahuje nový seriál Horná Dolná, ktorý atakuje rekordy sledovanosti. Už jeho druhú epizódu sledovalo 889-tisíc divákov nad dvanásť rokov, čo znamená, že nenáročný humor pobavil každého piateho Slováka nad hranicou tohto veku! Aj bez podpory štatistiky si však dovoľujeme tvrdiť, že seriál najpozornejšie pozerajú v obci Nová Lehota. Ona je vlastne Hornou Dolnou, pretože tu sa jednotlivé diely nakrúcali.

Tváre hlavných postáv sitkomu na seba prevzali herecké hviezdy najťažšieho slovenského kalibru. Lehoťanom sa ani len neprisnilo, že raz na vlastné oči priamo v akcii uvidia Petra Sklára, Mareka Majeského, Petru Polnišovú či Martu Sládečkovú. Spolu s nimi si zahrala aj Dana Gudabová, ktorú televízni diváci poznajú aj ako tancujúcu upratovačku z úspešnej reklamy na televízneho operátora.
„Aj tí najdôležitejší ľudia, ktorí sem prišli, stíchli. Všetci sme sa úplne upokojili. Ja som vôbec netušila, že kúsok od Piešťan sa môže nachádzať takýto nádherný kúsok prírody,“ vyznala sa nám D. Gudabová. V Hornej Dolnej hrá vdovu, starú Blažkovú, ktorá občas robí pomocnicu miestnemu farárovi.
Na Lehoťanov spomína len v superlatívoch. „Boli strašne zlatí. Prvý deň natáčania ma nepríjemne rozbolelo hrdlo. Od domácich som hneď vyfasovala bazový sirup. Inokedy to bol vynikajúci džem z čiernej bazy s jablkami. Mňam.“ Urečnená herečka súka jednu pozitívnu skúsenosť za druhou. „V dome, kde sme mali zriadenú kostymérňu, nás zase častovali koláčmi a inými dobrotami.“
Priatelia Gudabovej o nej vedia, že bylinky a ona sa nedajú odlúčiť od seba. Nezaprela sa ani v Novej Lehote, keď sa vyzvedala, čo to vlastne je slez nebadaný. Zistila to po skončení jedného natáčania, kráčajúc popri dome, pred ktorým žena okopávala jahody. Tá jej podala vrecúško s bylinkami so slovami: „Vezmite si. Pánbožkov chlebíček. My tu máme všetko.“

Každý chcel džob v Lehote

Natáčacie dni vraj prebiehali úplne v pohode. Dokonca aj filmári, ktorí sa ich nezúčastňovali, sondovali, či by sa im tam nemohol ujsť nejaký džob. Počuli, že v Novej Lehote je úplne super. „A to naozaj nekecám, tak to skutočne bolo,“ dušovala sa herečka.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 20. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián