Recept: Jablkový linecký koláč
Suroviny: 125 g višňový džem, 1 balíček detské piškóty, 100 g čokoláda, 50 g Cera
Cesto: 500 g hladká múka, 250 g práškový cukor, 2 ks vajce, 1 ks kypriaci prášok, 250 g Hera, 3 PL mlieko
Plnka: 1000 g jablká, 1 ks Zlatý klas, 100 ml voda, 1 ks vanilkový cukor, cukor podľa chuti
Technologický postup: Zo surovín na cesto si urobíme linecké cesto, ktoré necháme aspoň polhodinu odpočívať. Nastrúhame jablká, pridáme cukor, vanilkový cukor a dáme variť. Pridáme vo vode rozmiešaný Zlatý klas, povaríme a necháme vychladnúť. Cesto si rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a na cesto natrieme lekvár. Poukladáme piškóty, navrstvíme jablkovú plnku a na vrch dáme druhú polovicu cesta. Po upečení môžeme ozdobiť čokoládou.