Zabudnutá poslanecká kancelária opäť na programe dňa

  • Spravodajstvo
  • 20. januára 2015, 12:39
  • Autor:lk

Ústretovosť voči občanom prezentujú mestskí poslanci za iniciatívu Spoločne pre Piešťany (SpP). Každý týždeň im budú k dispozícii v rovnakom čase a na rovnakom mieste.
Kancelária je zriadená na druhom poschodí v malej zasadačke piešťanskej radnice. Každú stredu od 15.00 do 16.00 h v nej budú jeden alebo dvaja členovia zastupiteľstva prijímať podnety a pripomienky od obyvateľov mesta.

Myšlienka vytvoriť v Piešťanoch poslaneckú kanceláriu pre potreby občanov nie je nová. Objavila sa v máji roku 2012, keď ju na mestskom zastupiteľstve predostrel vtedajší poslanec za stranu Smer-SD Michal Hynek a poslanecká dvadsaťpäťka ju odobrila bez výhrad. Aj po dvoch rokoch od schválenia kancelária zostala prakticky bez povšimnutia. Počas tohto obdobia boli kľúče od jej priestorov zapožičané len dvakrát, aj to sa týka len roku 2013.
Vlani v júni Piešťanský týždeň pripravil anketu pre zástupcov mesta, ktorá sondovala využívanie kancelárie. Z dvadsiatich piatich na anketovú otázku odpovedalo iba desať z nich. Všetci sa svorne vyjadrili, že kanceláriu k svojej činnosti nepotrebujú. Z respondentov sa do súčasného zastupiteľstva za iniciatívu SpP, ktorá má jedenásť členov, dostali Jozef Malík a Eva Wernerová.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 20. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard