Nebezpečnou križovatkou sa bude zaoberať primátor

  • Spravodajstvo
  • 20. januára 2015, 09:15
  • Autor:pror

Križovatku na Kúpeľnej a Dlhej ulici v Piešťanoch zrejme čakajú zmeny. Žiadosti o jej úpravu zaslanú vodičmi autobusov ako aj otázky Piešťanského týždňa predchádzajúce
vedenie mesta odignorovalo mlčaním. Aj na popud autobusárov sme sa problémom začali opäť zaoberať. A zdá sa, že tentoraz by sa veci mohli zmeniť k lepšiemu.

V októbri minulého roku poslali vodiči piešťanskej SAD Trnava na radnicu písomnú sťažnosť, z ktorej vyberáme: „Realizácia ostrovčekov na ulici Dlhá nezohľadňuje dĺžku autobusov a bráni bezpečnému odbočeniu bez porušenia dopravných predpisov. Odbočujúci autobus z Kúpeľnej ulice doprava na Dlhú sa už na Kúpeľnej musí radiť na ľavú stranu do protismeru. V prípade, ak by po Dlhej v smere od zimného štadióna odbočovalo na Kúpeľnú auto, tak autobus nevidí a dôjde ku kolízii. Takýto odbočovací manéver musíme urobiť, aby sme sa do križovatky dokázali zmestiť. Ohrozujeme tým seba, iných účastníkov dopravy, ale aj cestujúcich.“ Keďže sa odpovede nedočkali, požiadali o pomoc redakciu Piešťanského týždňa. No i nás predchádzajúce vedenie mesta odignorovalo mlčaním. V pondelok 12. januára radnica vodičom predsa len odpovedala.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 20. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard