Celú noc hasili Oravcov mlyn vo Veľkých Kostoľanoch

  • Spravodajstvo / Región
  • 20. januára 2015, 14:17
  • Autor:vd

S požiarom mlyna vo Veľkých Kostoľanoch bojovalo 12 hasičov z Piešťan, Hlohovca, Trnavy a dobrovoľníci z obecného hasičského zboru. Plamene pohltili v noci na stredu 14. januára strechu i obytnú časť historickej budovy. Akoby zázrakom sa vyhli zariadeniam pôvodného Oravcovho mlyna ležiaceho na brehu Dudváhu.

Nedotknuté ostali podkrovné násypky i valcové stolice či tabuľka s desatorom majstra mlynára. Majiteľ rozsiahlej nehnuteľnosti Ivan Beňo vyčíslil škody na viac ako 80-tisíc eur. Stavbu nemal poistenú, zmluvu zrušil pred dvoma rokmi. Svedkami vzniku požiaru boli len hospodárske zvieratá, o ktoré sa majiteľ stará na svojom ranči. Mal šťastie v nešťastí. Ak by nocoval doma, zrejme by sa v spánku zadusil a zhorel. Takto prišiel iba o to, čo roky budoval a zariaďoval.
Ostali mu len zadymené obvodové múry, zhorel celý interiér s kuchyňou, luxusná kúpeľňa i obývacia miestnosť. Oheň údajne zhltol všetko náradie a náčinie – píly, kosačku, fotoaparáty značky Canon, aj dve drahé súpravy hrncov. „Vraj tu bolo hotové peklo, vo vnútri bolo asi 1300 stupňov Celzia. Nezostalo by po mne nič, len uhlíky,“ povedal Piešťanskému týždňu asi päťdesiatročný rančer, ktorý mal na dvore zaparkovaný džíp Hummer.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 20. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana