V Piešťanskom týždni 4/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 19. januára 2015, 13:02
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Dopravná nehoda stála život päťdesiatsedem ročnú ženu

Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v piatok 16. januára len niekoľko desiatok metrov od obce Radošina zahynula jej obyvateľka. Tridsaťtri ročná vodička Škody Fabia, idúca smerom do Piešťan predbiehala traktor a pravdepodobne sa nestihla včas zaradiť do svojho jazdného pruhu pričom sa protismere čelne zrazila s inou Škodou Fabia.

Celú noc hasili Oravcov mlyn vo Veľkých Kostoľanoch

S požiarom mlyna vo Veľkých Kostoľanoch bojovalo 12 hasičov z Piešťan, Hlohovca, Trnavy a dobrovoľníci z obecného hasičského zboru. Plamene pohltili v noci na stredu 14. januára strechu i obytnú časť historickej budovy podobnej z rozprávky o Popoluške. Akoby zázrakom sa vyhli zariadeniam pôvodného Oravcovho mlyna ležiaceho na brehu Dudváhu. Nedotknuté ostali podkrovné násypky i valcové stolice či tabuľka s desatorom majstra mlynára.

Tréningovú halu chcú postaviť maximálne za jeden a pol milióna eur

Podľa piešťanského viceprimátora Michala Hyneka, cena za postavenie hokejovej tréningovej haly nesmie prekročiť jeden a pol milióna eur. Mesto z dotácii viac nedostane a do výstavby haly z mestského rozpočtu nechcú investovať peniaze. Dňa 12. januára sa k tejto problematike hokejoví funkcionári s predstaviteľmi mesta stretli.

Nový guvernér chce naučiť Rómov čistote, poriadku a slovenčine

Trnavský kraj má nového rómskeho guvernéra. Je ním 48-ročný Piešťanec Anton Kudrík. Do funkcie ho menovali 18. decembra 2014 dvaja rómski predstavitelia. Urobili tak so súhlasom rómskeho kráľa Roberta I. z Košíc. Nového guvernéra prijal minulý týždeň piešťanský primátor Miloš Tamajka.

Zabudnutá poslanecká kancelária opäť na programe dňa               

Ústretovosť voči občanom prezentujú mestskí poslanci za iniciatívu Spoločne pre Piešťany (SPP). Každý týždeň im budú k dispozícii v rovnakom čase a na rovnakom mieste. Kancelária je zriadená na piešťanskej radnici. Funguje už od roku 2012, no doposiaľ ju nikto nevyužíval.

V novom seriáli  popri hercoch zahviezdili aj domáci z Novej Lehoty

Televíznych fanúšikov ako magické oko priťahuje nový seriál Horná Dolná, ktorý atakuje rekordy sledovanosti. Už jeho druhú epizódu sledovalo 889-tisíc divákov! Aj bez podpory štatistiky si však dovoľujeme tvrdiť, že seriál najpozornejšie pozerajú v obci Nová Lehota. Ona je vlastne Hornou Dolnou, pretože tu sa jednotlivé diely nakrúcali.


Slovenskí kanoisti absolvovali bežkárske sústredenie v Ramsau

S novým rokom prišli aj nové povinnosti v tréningu pre slovenských reprezentantov v kanoistike. Všetci strávili sviatočné obdobie na Slovensku, ale ich domáce tréningové úsilie presunulo do zahraničia. Konkrétne do rakúskeho Ramsau, kde si slovenskí vodáci vrátane Piešťanca Mateja Micháleka až do 18. januára do sýtosti užilo beh na lyžiach, ktorý bol hlavnou náplňou 12-dňového sústredenia.

Plavkyňa V. Kolníková: Chcem sa znova dostať na vrcholné podujatia

Piešťanská plavkyňa Veronika Kolníková, ktorá študuje a trénuje v českom Znojme má za sebou úspešnú sezónu, ktorej vrcholom bola účasť na plaveckých majstrovstvách sveta v katarskej Dohe. Tam sa predstavila v dvoch disciplínach na 800 a 400 metrov voľný spôsob, kde obsadila 28. a 36. miesto. My sme sa so slovenskou plaveckou reprezentantkou pozhovárali o dojmoch z nedávno skončenej sezóny.

Čajky vrátili Ružomberku požičané a vyhrali 69:66

Basketbalistky Piešťanských Čajok sa v sobotu predstavili na domácej palubovke proti hráčkam MBK Ružomberok, s ktorými prehrali v semifinále minulotýždňového Slovenského pohára. Čajky to však svojim súperkám vrátili a zvíťazili o tri body v pomere 69:66.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina