Bronzoví Godla s Petrášom: Cieľom je presadiť sa v mužskom hokeji

  • Hokej / Šport
  • 15. januára 2015, 09:35
  • Autor:T. Horký

Do tímu ŠHK 37 sa vedeniu klubu podarilo dotiahnuť dvoch hráčov z úspešnej reprezentácie do 20 rokov, ktorá si pred týždňom vybojovala na svetovom šampionáte v Kanade bronzové medaily. Už v nedeľnom stretnutí na ľade Banskej Bystrice chytal v bráne Piešťan najužitočnejší hráč turnaja Denis Godla (19) a v útoku sa preháňal Samuel Petráš (19). My vám prinášame s oboma mladíkmi exkluzívny dvojrozhovor, v ktorom sa vracajú k úspešnému šampionátu, ale hovorili aj o tom, čo je pre nich v súčasnosti dôležité.

► Naskytla sa vám príležitosť chytať na striedavý štart v extraligových Piešťanoch. Ako beriete túto skutočnosť?

D. Godla: Beriem to určite pozitívne. Je pre mňa dôležité, aby som chytal mužský hokej, pretože do juniorky by to bol asi krok späť. Som rád, že sa vyskytla takáto možnosť, aby som pôsobil v Piešťanoch.

S. Petráš: Mojím cieľom bolo, aby som po majstrovstvách sveta mohol hrať extraligu mužov a som rád, že som sa dostal práve do Piešťan. Tento tím poznám, videl som veľa jeho zápasov. Takisto keď sme s dvadsiatkou hrali proti Piešťanom, tie zápasy boli veľmi kvalitné. Dúfam, že tu dostanem priestor a budem oň tvrdo bojovať.

► Uplynul týždeň, čo sa vám na MS do 20 rokov podarilo vybojovať senzačné medaily. Aký bol váš program po prílete na Slovensko? Určite ste boli na roztrhanie, čo sa týka formálnych záležitostí ako rozhovory a podobne. Mali ste čas vôbec trénovať?

D. Godla: Bolo okolo toho plno takýchto somariniek. Najskôr som
vôbec nevedel, že pôjdem do Piešťan, takže som nepočítal, že tak skoro budem chytať zápas. V Slovane mi dali pár dní voľna, ktoré som strávil doma s rodinou. Zrazu som zistil, že idem do Piešťan a budem chytať v Bystrici. Nevidel som v tom však problém.

S. Petráš: Je pravda, že po majstrovstvách o nás stúpol záujem, takže mám za sebou niekoľko rozhovorov a podobných záležitostí. Mal som dva dni voľna, no potom som začal trénovať, aby som bol plnohodnotne pripravený nastúpiť na zápas.

Útočník Samuel Petráš si zisk bronzovej medaily vychutnával priamo na ľade.

► Uvedomujete si s odstupom času, čo sa vám v Kanade podarilo dosiahnuť?

D. Godla: Myslím si, že si to ešte poriadne ani neuvedomujeme. Asi to postupne príde. Samozrejme, je to parádny úspech, no teraz bude dôležité, aby sme sa všetci presadili v mužskom hokeji.

S. Pertáš: Je to krásny úspech. Už sme ho aj oslávili, ale musíme na to teraz zabudnúť a treba pokračovať ďalej. Sezóna sa ešte neskončila. Teraz som v Piešťanoch a sústreďujem sa na to, aby som si tu vybojoval miesto.

► Denis, stal si sa absolútnou hviezdou šampionátu. Vyhlásili ťa za najužitočnejšieho hráča, najlepšieho brankára a dostal si sa aj do all-star tímu. Napadlo by ti niekedy, že sa ti môže niečo takéto podariť?

D. Godla: Vôbec som s niečím takým ani vo sne nepočítal a stále tomu nemôžem uveriť. Predtým cenu pre najužitočnejšieho hráča vyhrali dnes svetoví hráči a je to neskutočný pocit. Doprial by som všetkým hráčom, aby to mohli zažiť.

► Po semifinálovom zápase s Kanadou sa stalo niečo málo vídané, keď ti kanadskí fanúšikovia zložili poklonu veľkým aplauzom. Čo sa v tebe odohrávalo?

D. Godla: Bolo to neuveriteľné. Najskôr som ani nevedel, že ide o mňa. Potom som si však všimol, že ma kamerujú a tlieskajú mi. Čo vám budem hovoriť, mal som až zimomriavky.

► Na MS si vystrelil ako kométa. Všetci teraz od teba budú očakávať podobné výkony ako v Kanade. Ako sa vysporiadavaš s takýmto tlakom?

D. Godla: Všetci, čo sa rozumejú športu, vedia, že je vrtkavý. Šťastie raz je, raz nie je, forma takisto. Teraz odo mňa všetci budú očakávať, aby som vychytával samé nuly a podobne. To sa však v hokeji nedá predpovedať. Ja sa budem snažiť podávať čo najlepšie výkony, aby som dostal dôveru aj v ďalších zápasoch.

► Samuel, ty patríš k vyhláseným bojovníkom a dá sa povedať, že si aj špecialista na oslabenia. Myslíš si, môžeš tímu Piešťan pomôcť práve v týchto situáciách?

S. Petráš: Verím, že ako mladý hráč pomôžem tímu práve bojovnosťou a dravosťou. Neviem, ako to tu majú tréneri naordinované ohľadom oslabení a podobne, no na majstrovstvách sveta som chodil na každé oslabenie a celkom sa nám v bránení darilo. Uvidím však, čo odo mňa budú chcieť tréneri.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 13. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia