Športová kronika roku 2014 – 2. časť

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. januára 2015, 15:17
  • Autor:th

Uplynulý rok bol plný športových udalostí, ktoré sme sa v Piešťanskom týždni snažili zaznamenať. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších športových správ z nášho regiónu.

Júl



Štvorkajak s Michálkom na ME druhý.  
Slovenský štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, Viktor Demin a Piešťanec Matej Michálek si vybojoval striebornú medailu na 1000 metrov na majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike v nemeckom Brandenburgu.

Metelka vyhral časovku v Španielsku.  

Slovenský reprezentant Jozef Metelka sa stal suverénnym víťazom časovky na pretekoch Svetového pohára v paracyklistike v španielskej Segovii. Piešťanec dominoval na 22 km dlhej trati v kategórii postihnutia MC4 (podkolenná amputácia) s náskokom 39 sekúnd pred Čechom Bouškom.

August


Víťazom Slovakmana sa stal opäť Vabroušek

Slovakman: Vabroušek opäť nenašiel premožiteľa.
Piešťanská Lodenica patrila počas prvého augustového víkendu opäť najlepším triatlonistom – ironmanom, ktorí sa zúčastnili 12. ročníka prestížneho podujatia Slovakman 226. Nesmierne náročného triatlonu sa zúčastnilo viac ako 300 pretekárov z 12 krajín, no ani jeden z nich nedokázal prekonať legendárneho Čecha Petra Vabrouška. Ten neokúsil trpkosť porážky na ironmanových pretekoch už 15 rokov.
Veľmi dobre si počínala aj piešťanská štafeta ŠBR 1, ktorá predviedla vynikajúci výkon a dokázala zvíťaziť.

Kanada zničila český sen a opäť ovládla memoriál.
V Piešťanoch a v moravskom meste Břeclav sa skončil ďalší ročník Memoriálu Ivana Hlinku – najprestížnejšieho turnaja osemnásťročných hokejových reprezentácií na svete. V deň desiateho výročia úmrtia legendárneho hokejistu i trénera Hlinku sa víťazom turnaja stali opäť Kanaďania, ktorí zdolali prekvapujúceho finalistu – Českú republiku 6:2. Tretie miesto získali hráči USA, ktorí v Piešťanoch zdolali Švédov 5:4 po predĺžení.

ŠHK 37 bez juniorky i trénera Klementa!

V hokejovom klube ŠHK 37 Piešťany sa musia v aktuálnej sezóne zaobísť bez družstva juniorov, ktoré vedenie odhlásilo zo súťaže, nakoľko v kádri nefiguroval dostatočný počet hráčov. Klub opustil aj dlhoročný tréner mužov Milan Klement, ktorý mal byť šéftrénerom mládeže, no rozhodol sa pre zahraničný angažmán.

September



V tíme veteránskych majstrov sveta H2Oldies USA nad 70 rokov boli aj dvaja Piešťanci – Anton Kajlich a Ivan Kolárik.

Veteráni Kajlich a Kolárik majstrami sveta.
Piešťanskí veteráni vo vodnom póle Ivan Kolárik a Anton „Anti“ Kajlich získali na majstrovstvách sveta veteránov v kanadskom Montreale (27. 7. – 2. 8.) zlaté medaily. Boli totiž súčasťou tímu internacionálov nad 70 rokov H2Oldies USA.

Na domácom turnaji skončili Čajky druhé.

V hale Gymnázia Pierra de Coubertina sa uskutočnil basketbalový turnaj O pohár primátora mesta Piešťany. Podujatia sa okrem domácich Piešťanských Čajok zúčastnili aj hráčky Good Angels Košice, VŠ Praha (ČR), ICIM Arad (Rumunsko). Celkovým víťazom sa stali basketbalistky Košíc, ktoré vyhrali všetky tri stretnutia. Čajky obsadili druhú priečku.

Október


Street workoutové ihrisko môžu využívať ľudia všetkých vekových kategórií.

Na Vážskej ulici otvorili streetworkoutové ihrisko.
V Piešťanoch sa vytvorila komunita, ktorá sa venuje street workoutu a práve nadšenci tohto športu dali podnet, aby sa vybudovalo ihrisko, kde budú môcť tráviť čas a trénovať svoje svaly. Trvalo niečo vyše roka a projekt street workoutového ihriska v hodnote takmer 29-tisíc eur sa realizoval.

Jakub Ručkay prvým držiteľom zlatej prilby
.
Premiérovým držiteľom zlatej prilby pre autora najkrajšieho gólu mesiaca v slovenskej hokejovej extralige sa stal útočník Nitry Jakub Ručkay. Tridsaťročný útočník získal ocenenie v hlasovaní fanúšikov za svoj zásah po akcii Mareka Slováka v stretnutí proti jeho rodným Piešťanom, ktoré sa hralo 14. septembra.

November



P. Lušňák. Ilustr. foto

Lušňák sa blysol dvomi asistenciami proti Kanade.
Slovenská hokejová reprezentácia sa zúčastnila prvého prípravného turnaja v sezóne 2014/2015 – Nemeckého pohára. Slováci sa v Mníchove postupne predstavili proti Kanade, Nemecku a Švajčiarsku, no dokázali zvíťaziť len raz, a to hneď v úvodnom stretnutí proti „javorovým listom“, a obsadili tak konečné tretie miesto. Do všetkých zápasov zasiahol aj Piešťanec Patrik Lušňák a vždy patril k lepším hráčom.

Tréner Čajok rozšíril realizačný tím reprezentácie. 

Tréner extraligových basketbalistiek Piešťanských Čajok Martin Pospíšil rozšíri realizačný tím slovenskej reprezentácie žien, ktorej hlavným trénerom je Maroš Kováčik a jeho asistentom Peter Jankovič. Slovenky v júni postúpili na majstrovstvá Európy 2015 do Maďarska a Rumunska, ktoré budú dôležité aj z hľadiska kvalifikácie na olympijské hry do Ria de Janeiro 2016.

December



Lacka bude trénovať Beck.
Karol Beck sa stal novým trénerom tenistu Lukáša Lacka. Dvadsaťsedemročný piešťanský rodák informoval o dohode na celú sezónu 2015.

Pribilinec A Mečíř debatovali so žiakmi z Moravian.

V Základnej škole s materskou školou v Moravanoch nad Váhom sa 2. decembra tešili významnej návšteve. Medzi žiakov totiž prišli olympijskí víťazi zo Soulu 1988 – chodec Jozef Pribilinec a tenista Miloslav Mečíř. Obaja úspešní športovci so žiakmi otvorene diskutovali a dokonca im priniesli ukázať aj zlaté medaily. Mečíř si so žiakmi ochotne zapinkal.

Zuzana Vráblová sa stala jednou z najlepších športovkýň Trnavského kraja.

Medzi najlepšími športovcami Vráblová i Rybáriková
Ocenenie najlepších športovcov Trnavského samosprávneho kraja sa konalo 11. decembra v Divadle Jána Palárika v Trnave. Počas slávnostného podujatia ocenil župan Tibor Mikuš okrem wakeskaterky Zuzany Vráblovej a tenistky Magdalény Rybárikovej aj viacerých piešťanských športovcov, ktorí si počas uplynulého roka počínali viac než úspešne.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 13. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida