Recept: Jablková torta
Suroviny:
Cesto: 400 g múka hladká, 180 g maslo, 80 g práškový cukor, 1/2 prášok do pečiva, 2 vajcia, 2 PL mlieko, 1 PL kakao
Plnka: 1 kg jablká, podľa chuti kryštálový cukor, podľa chuti mletá škorica
Technologický postup:
Všetky prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely. Do jednej časti pridáme kakao a dobre vypracujeme. Necháme 30 minút odpočinúť. Jablká ošúpeme a nastrúhame. Bledé cesto rozdelíme ešte na dve časti (aj kakaové na dve časti), vyvaľkáme a prenesieme do okrúhlej formy (môžeme si pomôcť papierom na pečenie, kde si podľa formy obkreslíme potrebnú veľkosť, cesto na papieri vyvaľkáme a pomocou papiera cesto preložíme). Striedavo do formy dávame najskôr bledé cesto, postrúhané jablká a potom kakaové a jablká. Kto chce, môže pridať aj tvarohovú plnku. Popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry a pečieme pomaly približne 60 minút. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.