Hudobný tip: Pulsar – The Strands Of The Future

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. januára 2015, 08:21
  • Autor:Adam Kvasnica

V rubrike Hudobný tip predstavujem albumy, ktoré stoja za vypočutie. Vyberám tituly, ktoré sú zaujímavé po hudobnej i po koncepčnej stránke. Hudba sa však lepšie počúva, ako sa o nej číta, preto si budete môcť vypočuť ukážku z predstavovaného albumu každú sobotu o 21.00 h na vlnách Rádia Piešťany.

Hudobným tipom na tento týždeň je album The Strands Of The Future od francúzskej rockovej skupiny Pulsar. Ide o druhý štúdiový album nie veľmi známeho rockového zoskupenia, ktoré sa sformovalo v roku 1974.
Album by som žánrovo zaradil k symfonickému a progresívnemu rocku. V úvodnej 22-minútovej skladbe sa striedajú zasnené melodické motívy spievané po francúzsky s psychedelickými pasážami, ktoré napokon vyústia do nádhernej symfónie. Na druhej strane platne kapela pokračuje v rockovom náklade, no mení jazyk z francúzštiny na angličtinu. Tento trend bol u viacerých európskych skupín, ktoré sa tak snažili preraziť do zahraničia. Nech to je akokoľvek, nič to nemení na fakte, že album The Strands Of The Future z roku 1976 patrí k míľnikom progresívneho rocku. Kúpiť tento album na vinylovom nosiči nie je jednoduché, no napriek tomu sa mi naň podarilo naraziť v obchode v Budapešti. Viaceré vzácne kusy vychádzajú z dôvodu veľkého záujmu poslucháčov v reedíciách, preto možno očakávať, že aj tento album bude vydaný opäť.
Album si budete môcť vypočuť už túto sobotu o 21.00 h vo vysielaní Rádia Piešťany!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana