Pohár predsedu po tretíkrát vyhral Výber ObFZ Trnava

  • Šport / Futbal
  • 13. januára 2015, 13:11
  • Autor:ts ObFZ Trnava

Futbaloví priaznivci sa v sobotu 10. januára stretli po štrnástykrát v trnavskej Mestskej športovej hale, aby si mohli pozrieť kvalitné výkony mužstiev z Oblastného futbalového zväzu Trnava. Turnaja sa zúčastnili aj mužstvá z piešťanského regiónu – Drahovce, Borovce a Madunice.

Turnaj v rámci A-skupiny odštartoval zápasom medzi Dechticami a Koplotovcami. Dechtice si so súperom poľahky poradili v pomere 6:2 a začali svoju prekvapivú cestu do finále. Skupinu nakoniec vyhral Výber ObFZ Trnava len vďaka lepšiemu skóre. Do semifinále sa k nemu pridali Dechtice. V B-skupine na seba narazili mužstvá Leopoldova, Maduníc a Smoleníc. Leopoldov skupinu dokázal vyhrať bez problémov a postúpil do semifinále. V jeho drese zaujal Jozef Beko, ktorý súperom nastrieľal osem gólov. V skupine C sa predstavili Drahovce, Biely Kostol a Borovce. Drahovčania potvrdili úlohu favorita skupiny, porazili oboch súperov, aj keď zápas s Borovcami bol vyrovnaný do úplného záveru. Drahovce desať sekúnd pred koncom vykúpil gólom Michal Németh.
Turnaj bol pre divákov zaujímavý nielen vďaka kvalitnému futbalu, organizátori totiž pripravili zaujímavé sprievodné akcie. Zástupcovia z fanúšikovskej obce zúčastnených tímov si mohli vyskúšať, či je ich strela rýchlejšia ako internet. Ďalej bola pripravená autogramiáda hráčov FC Spartak Trnava, na ktorej boli prítomní Ján Vlasko, Erik Sabo, Marek Janečka a Martin Mikovič. Nechýbala ani bohatá tombola, žrebovalo sa o dvanásť cien a najšťastnejší fanúšik si odniesol televízor.
Turnaj pokračoval semifinálovými zápasmi. V prvom sa predstavili Výber ObFZ Trnava a MTK Leopoldov. Priniesol obrovskú drámu a rozhodovať museli až pokutové kopy. V nich mali viac šťastia hráči Výberu ObFZ a vďaka skvelým zákrokom brankára Gottsteina postúpili do finále po výsledku 7:6. Pre Leopoldovčanov to bolo smolné vypadnutie, keďže celý turnaj podávali dobré výkony.
Druhé semifinále odohrali hráči OFK Drahovce a TJ Dechtice. Papierovým favoritom síce boli Drahovčania, ale Dechtice v úlohe čierneho koňa ich dokázali poraziť. V zápase sa zaskvel hráč Dechtíc Emil Sliva, ktorý ďalekonosnými strelami rozhodol o víťazstve svojho mužstva.
Do finále postúpili Dechtice a Výber ObFZ Trnava. Pre Drahovce a Leopoldov zostal súboj o tretie miesto. V ňom začali excelentne Drahovčania, už po piatich minútach viedli 5:0! Po záverečnom hvizde rozhodcu svietilo na výsledkovej tabuli skóre 10:5 pre Drahovce. Piatimi gólmi sa zaskvel hráč Drahoviec Martin Vančo.
Dechtice na turnaji predviedli sympatický výkon a len málokto očakával, že to dotiahnu až do finále. V ich bráne sa zaskvel Marcel Kúdela, ktorého zvolili za najlepšieho brankára turnaja. Vo finále však Dechtice stratili svoju iskru a Výber ObFZ im súkal jeden gól za druhým. Konečné skóre sa zastavilo na cifre 12:3. Výborný výkon podal Branislav Krajčovič, ktorý strelil štyri góly a získal ocenenie pre najlepšieho hráča. Výber ObFZ Trnava tak po tretíkrát za sebou turnaj O pohár predsedu ObFZ vyhral a potvrdil úlohu favorita.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 13. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund