V Piešťanskom týždni 3/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 12. januára 2015, 13:21
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Súťaž na Kolonádový most zrušili v priebehu týždňa

Iba deň pred vianočnými sviatkami vyšla vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) výzva na predkladanie ponúk na rekonštrukciu Kolonádového mosta v Piešťanoch vo výške 1 milióna 350 tisíc eur. Termín na prijímanie žiadostí záujemcov o zákazku bol šibeničný, a to 12. januára do 8.30 hodiny ráno. Na Silvestra 31. decembra však ÚVO oznámil zrušenie tendra.

Obec Banka kúpnu cenu za Sĺňavu vložila do úschovy súdu

Nakoľko spoločnosť Bana Thermal neposkytla v procese prevodu vlastníckeho práva k nehnuteľnostiam potrebnú súčinnosť, obec Banka podala na Okresnom súde Piešťany návrh na prijatie kúpnej ceny do úschovy súdu, čím bol splnený záväzok obce Banka zaplatiť určenú kúpnu cenu v zákonnej dvojmesačnej lehote.

V Novej Lehote zhorel lesný bager za 50-tisíc eur

V lesoch na Novej Lehote horel v nedeľu 11. januára  o štvrtej popoludní lesný bager. Pretože hasiči sa nemohli dostať s technikou až k miestu, vzal ich tam aj s ručnými hasiacimi prístrojmi ohlasovateľ požiaru na terénnom aute. Bager bol v plameňoch a bolo treba priviezť ďalšie fľaše.

Štrk pri údržbe ciest má nahradiť ekologická chémia

V zimnej údržbe Piešťanských chodníkov a ciest radnica pripravuje zmeny. Inertný-štrkový posyp nie je účinný a cestársku soľ z dôvodu ochrany spodných vôd nesmú použiť. Na základe stanovísk ministerstva zdravotníctva však jestvuje i možnosť cesty udržiavať účinným a však ekologickým chemickým posypom.


Očkovskú mohylu zrekonštruujú dobrovoľníci

O najstaršiu historickú pamiatku v širokom okolí, ktorá svojím archeologickým významom prekračuje hranice Slovenska prejavilo záujem občianske združenie (OZ) Hrad Tematín. Združenie si chce spustnutú Očkovskú mohylu prenajať od obce a za pomoci grantov ministerstva kultúry a Európskej únie areál aj s priľahlými budovami zrekonštruovať.


Roman Vangel odišiel do Thajska s tisíckou vo vrecku

Piešťanský týždeň predstavuje vo svojom novom seriáli s názvom Všetci dobrí rodáci mladého Piešťanca, ktorý žije, pracuje a študuje v hlavnom meste Thajska, v Bangkoku.  Išiel tam na blind, prihlásil sa do modelingovej agentúry  a už si pripravuje vlastnú kolekciu.

Bronzoví mladíci Godla s Petrášom sa zhodujú: Cieľom je presadiť sa v mužskom hokeji

Do tímu ŠHK 37 sa vedeniu klubu podarilo dotiahnuť dvoch hráčov z úspešnej reprezentácie do 20 rokov, ktorá prednedávnom vybojovala na šampionáte v Kanade bronzové medaily. Už v nedeľnom stretnutí na ľade Banskej Bystrice chytal v bráne Piešťan najužitočnejší hráč šampionátu Denis Godla a v útoku sa preháňal Samuel Petráš. My vám prinášame s oboma mladíkmi exkluzívny dvojrozhovor, v ktorom sa vracajú k úspešnému šampionátu, ale hovorili aj o tom, čo je pre nich v súčasnosti dôležité.
 

Od najväčšej hokejovej bitky v histórii uplynulo 28 rokov

Začiatkom roku 2015, presne 4. januára uplynulo 28 rokov od najväčšej hromadnej hokejovej bitky v dejinách, ktorá sa zhodou okolností udiala práve v Piešťanoch. V roku 1987 sa tu totiž konali Majstrovstvá sveta juniorov a všetko sa to stalo v záverečnom zápase turnaja medzi Kanadou a Sovietským zväzom.

Čajky získali v Slovenskom pohári bronz, nerodil sa však ľahko

Basketbalistky Piešťanských Čajok sa počas uplynulého víkendu predstavili v Spišskej Novej Vsi na turnaji Slovenského pohára v basketbale žien. Čajky boli nasadené, ako druhý tím a tak nastúpili rovno v semifinále. Tam však podľahli hráčkam MBK Ružomberok 65:72, no v stretnutí o tretie miesto zdolali ŠBK Šamorín 84:71 a získali bronzové medaile.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard