Rok 2014: Opäť padla rekordná návštevnosť TOP udalostí!

  • Spravodajstvo
  • 8. januára 2015, 08:28
  • Autor:jk

Prinášame prehľad desiatich TOP udalostí minulého roka, ktorým ste venovali najviac pozornosti na webe Piešťanského týždňa. Ak sme v minulom roku približne o takomto čase publikovali, že rekordná návštevnosť NAJ udalosti roku 2013 bola oproti roku 2012 prekonaná dvojnásobne, tentoraz sa hranica sledovanosti posunula až niekoľkonásobne vyššie!

Postarala sa o to výzva na záchranu otca štyroch detí zápasiaceho so zákernou rakovinou. Ako z nasledovného rebríčka vyplýva, maximálnu mieru svojho záujmu vyvolávali predovšetkým tragické správy. Druhé miesto v ňom patrí zničujúcemu požiaru motorestu Čertova pec a tretie smrteľnej automobilovej nehode, pri ktorej mladý vodič neprežil náraz do stromu. Avšak opakované tvrdenia, že vašou počítačovou myšou hýbali predovšetkým negatívne udalosti, by už bolo nosením dreva do lesa.

Ku cti nech vám slúži, že ste sa zaujímali aj o príjemnejšie stránky života. Krv vo vás rozprúdilo otvorenie aquaparku v kúpeľnom meste, nezostali ste ľahostajní voči komunálnym voľbám a obdivovali ste aj čerstvých človiečikov z pôrodnice Nemocnice Alexandra Wintera.
Na spresnenie ešte dodávame, že všetky materiály umiestnené na našom webe ste mali možnosť prečítať si v rozšírenej forme v tlačových vydaniach Piešťanského týždňa.

1. Pomôžte zachrániť otca rodiny so štyrmi deťmi!

29 720 jedinečných zobrazení
Keď Martina Pavlíka pre bolesti hlavy lekár poslal na cétečko, jeho rodina netušila, a jeho štyri malé deti už vonkoncom nie, aký neľútostnú diagnózu prístroj vydá. Pre mladú rodinu začal boj s časom a rakovinou. Martinova manželka Barbora požiadala prostredníctvom Piešťanského týždňa o pomoc. Výzvu na webe ste zdieľali na svojich Facebookoch viac ako 25-tisíc ráz, zaregistrovali ju aj tisícky ľudí z 59 krajín sveta!!
Vyjadrenie svojej spoluúčasti kliknutím myšou je to najľahostajnejšie a najprimitívnejšie, čo môže byť, vy ste však nezostali len pri tom. Na konte Pavlíkovcov pribudlo neuveriteľných 30-tisíc eur.
Prípad rodiny sme sledovali v ďalšej sérii článkov, ktoré boli takisto vysoko sledované. Či už to boli peňažné zbierky rôznych organizácií alebo úmrtie M. Pavlíka, ktorý zaplatil za chorobu tú najvyššiu daň…

Obľúbený motorest Čertova pec ľahol popolom.

2. Čertova pec zhorela do tla

9347 jedinečných zobrazení
Z obľúbeného motorestu Čertova pec zostali po požiari iba trosky. Prišlo k nemu v utorok 8. apríla nadránom a nepomohlo ani 36-tisíc litrov vody, ktoré na uhasenie prevádzky obloženej drevom použili hasiči. Čertova pec bola pre mnohých Piešťancov symbolom detstva, výletov a dobrej huspeniny. Dym si všimol okolo pol štvrtej ráno náhodný okoloidúci a ani okamžitý zásah hasičov však nezabránil tomu, ale motorest neľahol popolom. Oheň spôsobil škodu vo výške asi 50-tisíc eur a pravdepodobne ho založil neznámy páchateľ. Polícia začala trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci.


3. Náraz do stromu mladý Piešťanec neprežil!

5730 jedinečných zobrazení
Na ceste medzi Piešťanmi a Veľkým Orvišťom vyhasol v nedeľu 9. novembra okolo 6.40 h život 26-ročného vodiča z Piešťan. Ako nás informovala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, „auto išlo po pomerne rovnom úseku cesty, no po prejazde mostíka nad miestnym potokom dostalo šmyk a narazilo do stromu“. Po tragickej autohavárii ostal medzi stromami len obnažený skelet Fordu Escort, z ktorého hasiči vyťahovali už len mŕtve telo vodiča. Jeho o päť rokov mladšiu spolujazdkyňu z Kocuríc záchranka previezla v kritickom stave do trnavskej nemocnice.

Vodný svet .

4. Vodný svet otvoria už budúci piatok!

4908 jedinečných zobrazení
Aquaparku sa síce ušla v TOP rebríčku len „zemiaková“ medaila, no keby sme zrátali sledovanosť všetkých článkov, v ktorých sme sa venovali jeho prípravám a výstavbe, číslo by výrazne poskočilo. Najviac vás však zaujímalo otvorenie jeho prevádzky, čo zároveň jasne dokázalo aktuálnosť potreby kúpaliska v meste. V článku sme informovali, že ak práce na vodnom svete neskomplikuje nepriazeň počasia, otvoria ho v piatok 6. mája. V tom čase už do areálu s plochou 13 500 metrov štvorcových bolo navezených 1200 ton bieleho piesku a takisto bola postavená hlavná atrakcia aquaparku – 13,6 metrov vysoká šmykľavka.

5. Pred školou zrazil manželov z Piešťan

4805 jedinečných zobrazení
Neuveriteľná dopravná nehoda sa stala pred Základnou školou na Holubyho ulici v Piešťanoch. 77-ročný vodič tam v utorok 25. novembra tesne pred zvonením na koniec vyučovacej hodiny, teda okolo 12.55 h, zrazil na chodníku dvoch hluchonemých manželov z Piešťan. Tí skončili v nemocnici s vážnymi zraneniami. Vodič luxusného Mercedesu sa údajne vybral po deti svojho rodinného príslušníka. V džípe s automatickou prevodovkou zrejme dostal šmyk a zazmätkoval – pri dojazde ku škole si pomýlil brzdu s plynom. Náraz do zábradlia bol mohutný a doplatili naň náhodní okoloidúci.

Krajinský most otvorený

6. Krajinský most otvorený

4453 jedinečných zobrazení
Rekonštrukcia Krajinského mosta sa stala ostro sledovanou udalosťou. Spolu s obyvateľmi mesta i obcí ležiacich na ľavom brehu Váhu tému číslo jeden pozorne mapoval aj Piešťanský týždeň, ktorý publikoval viac ako dvadsať materiálov. Preto pre Krajinský most platí to isté ako pre problematiku kúpaliska – ak by sme zrátali všetky načítania, jediné premostenie rieky Váh by sa ocitlo pravdepodobne na druhej priečke rebríčka. Jeho najčítanejším finále sa podľa predpokladov stalo slávnostné otvorenie. V nedeľu 31. augusta sa naň prišli pozrieť davy ľudí.

Varovanie – zosúva sa svah na Červenej veži

7. Varovanie – zosúva sa svah na Červenej veži
4197 jedinečných zobrazení
Okolo trinástej hodiny v utorok 7. januára sa začal zosúvať svah na Červenej veži. Kritický úsek sa nachádzal nad zákrutou na Červenú vežu v obci Banka, hrozilo tu zosunutie nielen svahu, ale aj menšieho rodinného domu, ktorý je v tejto lokalite situovaný. Na mieste zasahovali aj hasiči a polícia musela úsek štátnej cesty uzavrieť. Zosuv spôsobilo podmytie svahu vodou. Vývoju udalostí sa Piešťanský týždeň pravdaže venoval aj naďalej, články o nich ste takisto zdieľali vo zvýšenej miere.

 

Miloš Tamajka

8. Miloš Tamajka bude šéfovať Piešťanom

3797 jedinečných zobrazení
Z porovnania nie príliš vysokej účasti občanov v novembrových voľbách a sledovanosti webu Piešťanského týždňa vyplýva, že na Facebooku ste strávili viac času ako vo volebných miestnostiach. Novembrovou TOP udalosťou sa stala informácia o zvolení primátora, ktorú sme priniesli ako prví šesť minút po údere polnoci. Novým šéfom Piešťan sa stal Miloš Tamajka, ktorého ľudia uprednostnili pred druhým v poradí Tomášom Hudcovičom a tretím Remom Cicuttom.

9. Zabitie v Moravanoch

3691 jedinečných zobrazení
K trestnému činu zabitia došlo pondelok 30. júna v Moravanoch nad Váhom. Na webe sa ocitla informácia, že okolo 22.30 h pravdepodobne po hádke ovplyvnenej alkoholom a fyzickej potýčke medzi dvomi chlapmi bol usmrtený 37-ročný muž. Po príchode na miesto našla policajná hliadka muža ležiaceho pred rodinným domom s bodnou ranou v hrudníku. Záchranka ho v kritickom stave previezla do nemocnice, kde zraneniu podľahol.

Manželia Filipovci.

10. Srdečne blahoželáme
2742 jedinečných zobrazení
TOP 10 uzatvára, našťastie, jedna z najkrajších chvíľ, ktoré môžu v živote človeka stretnúť – narodenie dieťaťa. V pondelok 17. februára sa Kataríne a Richardovi Filipovcom z Piešťan narodila druhá dcérka Kaia. Nevšedný záujem vyvolala aj tá skutočnosť, že hrdým tatom bol bývalý kapitán hokejistov ŠHK 37 Piešťany, v súčasnosti pôsobiaci v rumunskom tíme ASC Corona Brašov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1-2, ktoré je v predaji od 7. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 21. mája. Tento deň je Svetovým dňom kultúrnej rozmanitosti pre dialóg a rozvoj. Meniny má Zina.
  • 21.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 21. mája 2024
Meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána