61. ročník Štefan Cupu sa skončil remízou 1:1

  • Šport / Futbal
  • 8. januára 2015, 15:06
  • Autor:th/L. A. Benedikovič

Dátum 26. december v Piešťanoch tradične patrí futbalovým nadšencom, ktorí sa stretávajú na štefanskom futbale. Inak to nebolo ani v závere minulého roka a vo sviatočnej atmosfére sa na umelej hracej ploche PFK Piešťany hralo futbalové stretnutie už 61. ročníka Štefan Cupu medzi družstvami Domácich a Exilu.

V prvom polčase mali viac loptu pod kontrolou Domáci, ale gólové príležitosti nevyužili, a tak sa skončil 0:0. V druhom dejstve sa hra vyrovnala a hral sa „medzišestnástkový“ futbal bez gólových príležitostí. Po jednej z mála pekných akcií sa dostali do vedenia hráči Exilu, keď gól strelil L.
Drahovský. Domáci vrhli všetky sily do útoku, ale vyrovnať sa im podarilo až v závere stretnutia, keď M. Hauser premenil pokutový kop. Na svoj už 54. zápas nastúpil hráč Exilu a nohejbalová legenda M. Fabian.
Po stretnutí bol pre účastníkov futbalu horúcou vodou napustený malý bazén na kúpalisku Eva, aby sa hráči poriadne zregenerovali a pripravili sa na večerné posedenie, ktoré sa nieslo v priateľskej atmosfére.
Táto akcia je jednou z mála na Slovensku, ktorá sa môže pýšiť takou dlhou tradíciou a obľubou. Niečo zo štatistík nám prezradil predseda Štefan Clubu Ladislav Alexander Benedikovič: „Po odohratom 61. ročníku, ktorého sa zúčastnilo 41 hráčov, evidujeme v Štefan Clube 185 členov. Z tohto počtu 32, bohužiaľ, zomrelo. V minulom roku nás navždy opustili Jaroslav Gula, Marián Švorc, Juraj Čenteš a Ľubo Brunovský. 40 členov má príslušnosť k Domácim, 20 k Exilu. V zahraničí trvalo žije 37 členov a 56 evidujeme v zvlášť tabuľke, nakoľko sa posledných päť ročníkov Štefan Cupu nezúčastnili.“
Zostavy – Domáci: Benedikovič – B. Baranovič, R. Berlanský, Grňo, B. Pontes – Adamkovič, Dörnhöfer st., Burdej, Zálešák – T. Sámel, M. Učen (P. Učen, T. Učen, M. Hauser, D. Hauser a L. Učen), Exil: L. Pollák – M. Polák, Plánovský, Vestenický, Grňa – Bazala, Chalupka, Drahovský, A. Polák – P. Brňo, Fabian (Fritsch, Nosian, Šmilňák, Habánik, Škarka ml.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián