V Seniori Modrová sa starkí cítia ako doma

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. decembra 2014, 09:26
  • Autor:vd

V Modrovej funguje od mája zariadenie pre seniorov s názvom CSS Senior Modrová. Je určené pre ľudí, ktorí potrebujú nepretržitú starostlivosť a opateru. Od decembra má kapacitu 105 lôžok. Starkí sa tu cítia ako doma.

Na jeseň zavárali ovocie, sušili huby, ktoré nazbierali v lese. V týchto dňoch pečú oblátky, zdobia medovníky a pochutnávajú si na domácej paštéte, ktorú si sami pripravili. Naposledy sa tešili z dvoch šteniatok labradora a tiež z Mikuláša. „Bolo tu veselo. So sladkosťami a vinšmi sem prišli deti z Materskej školy v Modrovej i piešťanskí gymnazisti,“ povedal nám vedúci zariadenia Andrej Ondrášik. V domove pribudli nové terapeutické miestnosti, majú tu bioptronovú lampu na liečbu dekubitov, otvorili tu oddelenie paliatívnej starostlivosti s dvanástimi lôžkami.
Je tu päťdesiatdva izieb s polohovateľnými posteľami a sociálnym zariadením a systémom privolania pomoci, sedem apartmánov, päť terapeuticko-spoločenských miestností, kuchynky na kávu, priestory na cvičenie, oddych i relaxáciu, jedáleň, kuchyňa, ambulancia lekára či práčovňa. Aby sa klienti cítili príjemne, môžu relaxovať v ovocnom sade. Pre starkých tu zriadili dvor, kde chovajú sliepky a zajace. Vo voliére poletujú vtáčiky. „Naši klienti sú aktívni, chodia na vychádzky. Je jedno, či sú na vozíku alebo s opornými chodidlami, alebo paličkami,“ dodal A. Ondrášik. Ak ste zvedaví, ako to tam vyzerá, stačí si kliknúť na facebookovú stránku: www.facebook.com/senior.modrova.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 16. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana