Recept: Drink EggNog a Hot Buttered B.
Doprajte si posledný deň v roku nielen šampanské, ale vyrobte si vlastný drink. Viete, čo je to Hot Apple, EggNog či Snow Apricus? Môžete ich ochutnať u profesionálov v Heavens caffé & bar alebo si trúfnite a namiešajte si ich sami. Pozor na hlavu!
EggNog
Ingrediencie:
1 celé vajce
1 barová lyžica vanilínového cukru
4 cl tmavého kubánskeho rumu
4 cl mlieka 3,5 %
2 cl smotany 31 %
1 cl mandľového sirupu
muškátový orech
Technologický postup:
Do šejkra rozbijeme celé vajce, prešejkujeme nasucho, pridáme ostatné suroviny a prešejkujeme s kvalitným ľadom. Prelejeme do vopred pripraveného vychladeného pohára na ľad. Podávame s rozdrobenou amaretovou sušienkou na povrchu.
Hot Buttered B.
Ingrediencie:
5 cl Becherovka original
10 cl cloudy apple juice
2 cl čerstvej citrónovej šťavy
2 cl medového sirupu
1 plátok masla
1 škorica
4 klinčeky
1 badián
Technologický postup:
Všetky ingrediencie dáme do kanvičky, prehrejeme a podávame vo vopred predhriatej šálke. Dozdobíme plátkom jablka a badiánom.
Drink pochádza z dielne ruského ambasadora pre becherovku Artema Emelshina.